Jakub Forgács Krimi

FOTO: Zásah polície vo Zvolene. V aute našli drogy na stovky dávok!

Policajti boli v pohotovosti. Počas akcie priamo v meste našli podľa policajných informácií poriadnu kopu drog.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zásah polície vo Zvolene. V aute našli drogy na stovky dávok!
4
Galéria

„Vo štvrtok (26.1.), v skorých ranných hodinách zasahovali vo Zvolene príslušníci Pohotovostného Policajného útvaru z Banskej Bystrice,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

„Zastavovali tam osobné motorové vozidlo Mazda, ktoré v tom čase viedol Pavol (27) z okresu Zvolen. Vo vozidle sa viezla ako spolujazdkyňa aj Eva (27) zo Zvolena. Vzhľadom k tomu, že išlo o podozrenie, že by sa v spomínanom vozidle mali nachádzať a prevážať drogy, polícia vykonala služobný zákrok a na mieste vykonala prehliadku vozidla, ako aj tam sa nachádzajúcich osôb,“ pokračovala hovorkyňa.

„Počas prehliadok bolo nájdené množstvo, vtedy ešte neznámej kryštalickej látky, pričom zaistený materiál bol následne zaslaný na expertízne skúmanie. Výsledky potvrdili podozrenia Zvolenských kriminalistov a dnes už môžeme potvrdiť, že išlo o kryštalickú látku s obsahom metamfetamínu (pervitín), pričom zaistené množstvo zodpovedá viac ako 230-tim obvykle jednorazovým dávkam,“ povedala Kováčiková.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa, nakoľko ide o omamné a psychotropné látky, vyšetrovateľ už obidve osoby obvinil z drogovej trestnej činnosti. Obvinené osoby boli umiestené do cely predbežného zaistenia, pričom bude podaný podnet na návrh vzatia obvinených do vyšetrovacej väzby. Akékoľvek bližšie okolnosti prípadu, ako aj dôvod prechovávania týchto látok u obvinených, budú predmetom ďalších vyšetrovacích úkonov.

Pozrite si v priloženej fotogalérii foto z policajného zásahu!

V OBRAZOCH: Úspešná akcia polície. Vo Zvolene objavili stovky dávok drogy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM