Nicole Regecová Kultúra

FOTO: Zlatý Potok ukázal, ako sa vítajú prázdniny. Čo to ľudia stvárali s fiatkou?

Na Zlatom Potoku to cez víkend žilo. Letné prázdniny na známom zvolenskom sídlisku vítala akcia s názvom Vivat vakácie. Úspech zožalo aj auto značky Fiat 126.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zlatý Potok ukázal, ako sa vítajú prázdniny. Čo to ľudia stvárali s fiatkou?
Zdroj: Miroslav Slížik

Uplynulý víkend ste mohli zažiť poriadnu dávku kultúry, športu a zábavy. To všetko na akcii Vivat vakácie, ktorá prebiehala na ihrisku 6. Základnej školy na sídlisku Zlatý Potok. Podujatie bolo zo začiatku ohrozené búrkou, no nakoniec sa vyjasnilo a všetko dobre dopadlo.

Kreslenie po Fiate126

Na svoje si rozhodne prišli najmenší pri rozprávke Janko Hraško od Divadla z domčeka, dobových hrách od skupiny historického šermu Riccaso či sokoliaroch, ktorí predviedli šou so cvičenými dravcami. „Od malých 2–3 ročných detí až po najstarších z klubu dôchodcov prišli naozaj všetci. Zúčastnilo sa približne cez 300 ľudí,“ komentuje rôznorodosť programu jeden z hlavných organizátorov – poslanec mesta Miroslav Slížik.

Zvolenčanov mimoriadne oslovila možnosť pokresliť si starý FIAT 126, ktorý prišiel na akciu. Auto bolo natreté špeciálnou čiernou farbou a hocikto sa na ňom mohol umelecky vyblázniť. „Deti si naň maľovali čo len chceli, potom to jednoducho zotreli,“ vysvetľuje poslanec.

Prišli aj zabávači

Hlavný program bol v podobe hudobnej kapely Countryči. Následne sa o zábavu postarala dvojica zabávačov Robo Kajzer a Peter Meluš, ktorá úspešne rozosmiala Zvolenčanov. Počas dňa nechýbalo množstvo športových akcií či vystúpenie breakdancovej skupiny Stred. Ozdobiť ste si mohli aj vlastnú palacinku.

„Myslím, že sa to podarilo a má zmysel pokračovať s takýmto programom aj do budúcna,“ prezradil na záver Miroslav Slížik.

Pozrite si, ako vyzeralo Vítanie vakácii v obrazoch v našej fotogalérii.

Čítajte tiež:

5 TOP správ týždňa: Čo z diania v našom meste oslovilo Zvolenčanov najviac?

Veľký prázdninový PREHĽAD: Top 10 letných akcií vo Zvolene a okolí

OBRAZOM: Na zvolenskom sídlisku privítali prázdniny vo veľkom štýle
45
Galéria
Zdroj: Miroslav Slížik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM