Jakub Forgács Správy

FOTO: Známe zvolenské gymnázium zabodovalo. Pozrite, za čo sa dočkalo ocenenia

Zvolenskí študenti môžu byť na svoju školu právom hrdí. Získala Pohár prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV).

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Známe zvolenské gymnázium zabodovalo. Pozrite, za čo sa dočkalo ocenenia
2
Galéria
Zdroj: TASR

Gymnázium Ľudovíta Štúra vo Zvolene získalo Pohár prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) pre najlepšiu strednú školu na Slovensku, ktorá sa svojimi športovými aktivitami zapojila do Olympijských festivalov Slovenska (OFS). Ocenenie škole v stredu osobne odovzdal prezident SOV Anton Siekel.

Spolu s ním prišli do školy aj ďalší hostia zo SOV a tiež naši najúspešnejší olympionici Matej Tóth, Elena Kaliská a Jana Gereková – Daubnerová, ktorí odpovedali aj na otázky študentov školy.

Ako uviedla riaditeľka gymnázia Eva Chylová, škola sa do projektu zapojila od jeho samotného počiatku. „Už v roku 2010 sa stala najúspešnejšou strednou školou v Banskobystrickom kraji. V roku 2011 získala za realizáciu športových aktivít v rámci projektu 3. miesto na Slovensku a teraz, v jubilejnom X. ročníku získala aj najvyššie ocenenie za najaktívnejšiu strednú školu v rámci Slovenska,“ uviedla.

Gymnázium v tomto školskom roku realizovalo jubilejný X. ročník svojej Gymnaziády – malej školskej olympiády, a okrem množstva iných športových aktivít získalo aj cenné umiestnenia v kolektívnych športoch na majstrovstvách Slovenska Gaudeamus 2017 v basketbale a volejbale dievčat. Chlapci sa stali majstrami Slovenska vo florbale.

Súčasne škola svojpomocne realizovala výstavbu outdoorového ihriska na školskom ihrisku, ktoré slávnostne otvorili v stredu za účasti vzácnych hostí zo SOV.

V OBRAZOCH: Zvolenské gymnázium najlepšou školou Olympijskych festivalov
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM