Nicole Regecová Šport Šport

FOTO: Zvolenčan v boji s o 30 kg ťažším Poliakom: O víťazovi rozhodli až body

Marek Mazuch (20) spod Pustého hradu zažil v ringu krušné chvíle. Pozrite si zábery z veľkého zápasu, v ktorom čelil doslovne ťažkému súperovi!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenčan v boji s o 30 kg ťažším Poliakom: O víťazovi rozhodli až body
Zdroj: Archív Miroslav Kašaj

Bojovník Marek Mazuch (20) zo Zvolena si uplynulý víkend neužíval typickú pokojnú nedeľu. V ringu sa postavil o polovicu staršiemu a o 30 kilogramov ťažšiemu súperovi Arkadiuszovi Welnovi (41) z Poľska. Zápasilo sa v tvrdom štýle muay boran, čo je druh thajského boxu. Hlavným znakom je boj bez rukavíc, iba s omotanými lanami na rukách.

Na body

Deň pre zápasom prebehlo oficiálne váženie bojovníkov. Zatiaľ, čo odhady boli priateľnejšie, pravda skôr krutá. Zvolenčanova váha ukázala 97,8 kilogramov, pričom Arkadiusz vážil až 129,7 kilogramov.

Obaja protivníci vydržali bojovať celé tri kolá až dokonca. V druhom kole sa Marekovi podarilo prvýkrát Poliaka „knock outovať“. Ten sa ocitol na zemi a dostal sa do počítania. Vtedy sa 5 000 divákov v hale poriadne rozkričalo. No Arkadiusz nakoniec povstal a bleskovo to Zvolenčanovi vrátil, čím ho tak isto dostal do počítania.

Na konci zápasu však rozhodca dvihol ruku Arkadiusza Welnu. Marek Mazuch tak prehral na body. „Prehra ma mrzí. No je to dobrá skúsenosť,“ konštatuje Zvolenčan.

Silné ruky

Poliak sa zo súboja so Slovákom naozaj tešil: „Bol to výborný zápas a hlavne veľmi tvrdý, ďakujem zaň. Momentálne ma dosť bolia nohy a hlava. Človek sa musí zregenerovať.“ Slovami nešetril ani na adresu súpera: „Marek je mimoriadne mocný, mal veľmi silné ruky.“

Marekov tréner, Miroslav Kašaj, je so svojim zverencom spokojný. „Bol to veľmi ťažký zápas, no čo predviedol Marek je skvelé. Dodal celému tímu Kašinsky Gym silu a motiváciu, že všetko sa dá,“ komentuje.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z náročného zápasu mladého Zvolenčana!

Čítajte tiež:

Veľké stretnutie v ringu: Zvolenského bojovníka (20) vyzval silný súper (41)

Martinove videá videli tisíce ľudí. ROZHOVOR s mladým zvolenským YouTuberom

Veľký zápas Mareka (20) s Poliakom (41) v OBRAZOCH
18
Galéria
Zdroj: Archív Miroslav Kašaj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM