Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Zvolenská nemocnica zažila nával. Prvý DOD lákal aj historickými zábermi

Kto zavítal do zvolenskej nemocnice, zažil nevšednú akciu. Prvýkrát otvorila svoje brány viac ako obvykle. Čo všetko sa dalo zažiť na prvom Dni otvorených dverí?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenská nemocnica zažila nával. Prvý DOD lákal aj historickými zábermi
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Prvý Deň otvorených dverí (DOD) pre verejnosť pripravila Nemocnica Zvolen pri príležitosti 80 výročia založenia nemocnice. V utorok 27. septembra 2016 navštívili zvolenskú nemocnicu predovšetkým žiaci základných škôl, ale aj okoloidúci ľudia zo širokej verejnosti. Podujatie sa konalo v areáli nemocnice, pri budove polikliniky v doobedňajších hodinách.

Čítajte tiež: Pestrá ponuka, z ktorej si vyberie každý. 50 voľných pracovných miest vo Zvolene

„O zaujímavý kultúrny program počas podujatia sa postaralo konzervatórium Pink Harmony vo Zvolene, v rámci programu odzneli pesničky rôznych žánrov, od ľudoviek až po súčasné, moderné. Návštevníci si mohli prezrieť porovnanie historických fotografií s aktuálnymi,“ uviedla Marta Csergeová, tlačová hovorkyňa AGEL.

Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

V rámci DOD si deti a verejnosť mohli dať bezplatne zmerať krvný tlak, hladinu cukru v krvi, naučiť sa správny postup umývania rúk, vidieť ukážku resuscitácie a naučiť sa správne cvičiť napríklad cviky na posilnenie chrbtice. Deti veľmi zaujala prehliadka sanitky, ďalej sa boli pozrieť na sono vyšetrenie a v laboratóriách, kde sa bežný návštevník nedostane.

Do súťaže o najlepšiu kresbu na tému „Čistota pol života“ sa prihlásilo 22 žiakov zo základných škôl vo Zvolene. Výherkyňami sa stali Saška H., Vaneska V. a Aďka P., ktoré boli ocenené balíčkom od Novej Lekárne. Sladkým ukončením a zároveň prekvapením bola dvojposchodová narodeninová torta nemocnice, ktorú deťom krájal a rozdával riaditeľ nemocnice Jozef Botka.

"Sme radi, že sa prvý DOD v našej nemocnici vydaril a prišlo toľko návštevníkov, ktorí mali úsmev na tvári a príjemne sa zabávali. Rád by som v mene vedenia nemocnice poďakoval všetkým zamestnancom, ktorí sa podieľali na príprave dnešného dňa,“ uviedol Botka s tým, že už teraz sa teší na ďalší ročník.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z prvého DOD ako aj historické fotky zvolenskej nemocnice!

Čítajte tiež: Výluka na trati medzi Zvolenom a Bystricou. Cestujúcich čakajú obmedzenia

V OBRAZOCH: Deň otvorených dverí v Nemocnici Zvolen
15
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM