Krimi

FOTO: Zvolenskí policajti sa počas Dušičiek nenudili. Pri tomto prichytili trojicu žien

Na bezpečný priebeh sviatkov Dušičiek dohliadala aj mestská polícia. Čo všetko museli zvolenskí muži zákona riešiť?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenskí policajti sa počas Dušičiek nenudili. Pri tomto prichytili trojicu žien
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Mestská polícia uplynulé dni počas Sviatkov všetkých svätých, ako aj Pamiatky zosnulých, venovala zvýšenú pozornosť bezpečnosti návštevníkov na cintorínoch, kde zabezpečovala verejný poriadok a koordinovala vodičov na parkoviskách. Kontroly boli zamerané na pokojný priebeh a predchádzanie protispoločenskej činnosti. Informoval o tom náčelník Mestskej polície Zvolen Juraj Chabada.

„Prípad falošnej zbierky zaznamenali mestskí policajti pred cintorínom na Zlatom Potoku, kde prichytili priamo pri nelegálnej činnosti tri ženy rumunskej národnosti, ktoré pod zámienkou, že sú zdravotne postihnuté lákali od ľudí peniaze. Policajná hliadka ihneď zamedzila ďalšiemu pokračovaniu tejto nelegálnej zbierky,“ pokračoval Chabada.

Ako ďalej uviedol, v súvislosti s pálením sviečok došlo na jednom hrobe k zapáleniu smútočných vencov a umelých kahancov. Rýchlym zásahom mestských policajtov sa zapálené miesto podarilo včas uhasiť.

„Len kúsok ďalej na sídlisku Zlatý Potok bolo zistené, že muž (44) zapálil popadané lístie, čím spôsobil zadymenie verejného priestranstva v obytnej zóne,“ dodala Chabada so slovami, že z dôvodu ohrozenia a nebezpečenstva vzniku možného rozšírenia požiaru, bola zo strany mestskej polície bezodkladne zabezpečená prítomnosť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí uhasili horiace lístie a zabránili prípadným škodám.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo zásahov zvolenských policajtov!

V OBRAZOCH: Na bezpečný priebeh sviatkov dohliadala aj mestská polícia
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM