Jakub Forgács Krimi

FOTO: Zvolenskí policajti si zaslúžia klobúk dole. Za svoj čin sa dočkali krásnej vďaky

Mestskí policajti neriešia len pokuty či nasadzovanie papúč. Keď zbadali kamerový záznam, vyrazili na pomoc občanovi na invalidnom vozíku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenskí policajti si zaslúžia klobúk dole. Za svoj čin sa dočkali krásnej vďaky
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

„V piatok 27. októbra 2017 v poludňajších hodinách spozoroval pracovník, obsluhujúci kamerový systém mestskej polície občana, ktorý dostal defekt na elektrickom invalidnom vozíku. Muž ostal s vozíkom stáť na vyhradenom jazdnom pruhu pre cyklistov, na ulici Ľ. Štúra vo Zvolene, kde čakal na pomoc,“ uviedol Juraj Chabada, náčelník Mestskej polície Zvolen.

„Okamžite vyslaná hliadka mestskej polície na mieste zistila, že muž, ktorý mal defekt na svojom invalidnom vozíku ostal paralyzovaný vo frekventovanej doprave a v premávke, kde mu hrozilo nebezpečenstvo. Hliadka po príchode zabezpečila miesto a po príchode jeho manželky pomohla pánovi pri nastupovaní do vozidla, ako aj pri nakladaní vozíka do batožinového priestoru,“ pokračoval Chabada.

Vedeniu mestskej polícii bol ešte v ten deň doručený ďakovný list od pána Vladimíra K. zo Zvolena, z ktorého vyberáme: „Rád by som sa poďakoval za prístup mestskej polície k občanom. Som invalid na vozíku a bol som na el. vozíku pred obedom na trhu nakúpiť ovocie a zeleninu. A prvý krát som dostal defekt. Veľmi rýchlo som zistil, že domov nezájdem. Zrazu pri mne zastalo auto mestskej polície a mladá žena a muž mi ponúkli pomoc. .......policajti počkali, kým príde moja manželka a všemožne pomáhali pri nakladaní. Ešte raz ďakujem prístupu Mestskej polície Zvolen a špeciálne týmto dvom ochotným policajtom“.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z kamerového systému!

V OBRAZOCH: Zvolenská polícia pomohla občanovi na invalidnom vozíku
4
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM