Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Zvolenský park poriadne ožil. Ľudí od krásnej akcie neodradilo ani počasie

Detská olympiáda, lanové ihrisko či sokoliar... Len malá ukážka programu, ktorý mohli zažiť Zvolenčania v parku J. D. Matejovie! Boli ste tiež?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenský park poriadne ožil. Ľudí od krásnej akcie neodradilo ani počasie
2
Galéria
Zdroj: Oživenie živého parku

Keď na jar tohto roku v súťaži „Krajšie priestory“ uspel aj projekt Živý park, dobrovoľníci sa pustili do práce. A tak do parku J. D. Matejovie začali postupne pribúdať maľované hry pre najmenších, ale aj búdky a kŕmidlá pre vtáčiky, či veveričky a netopiere. Na svoje si prišli aj čitatelia a v knižnej búdke – verejnej knižnici môžu nájsť literatúru rôznych žánrov a spríjemniť si tak chvíle v parku. Park zrazu dostal úplne iný nádych, keď namiesto skupiniek popíjajúcich alkohol, v ňom behali deti a kreslili do omaľovánky kriedami, či so záujmom skúmali domček pre hmyz.

Úpravy parku vyvrcholili práve minulý týždeň, kedy mesto Zvolen zabezpečilo osadenie športového ihriska z agátového dreva. Práve pri tejto príležitosti zorganizovali dobrovoľníci Živého parku v sobotu 26. novembra 2016 akciu pod názvom „Oživenie Živého parku“.

O pestrý program sa zaslúžilo CVČ Domino zabezpečením detskej olympiády, CHKO-BR Poľana pripravením enviroaktivít, sokoliar Dávid Hančinský ukážkami dravých vtákov a nechýbala ani sľúbená ukážka hry Cara-Cruz. Príjemnú atmosféru vytvorila rocková hudobná kapela Dominika Klešča a podávaný teplý čaj. Lanové ihrisko slávnostne otvorila pani primátorka Ing. Lenka Balkovičová a pán poslanec MsZ Róbert Vasil prekrojením torty a otvorením detského šampanského. Aby toho nebolo málo, organizátori pripravili pestrú tombolu, ktorá prezradila, že v parku bolo v to dopoludnie viac ako 100 ľudí a to aj napriek zamračenému počasiu a blatistému terénu.

Počasie ľudí neodradilo a tak ste mohli v parku stretnúť svojich známych s ratolesťami nie len zo sídla Zlatý Potok ale aj z ostatných mestských častí. „Super nálada, torta, teplý čajík, skvelé nápady a lanovka. Zvolenčania si želajú podobné podujatia so živou hudbou, či tanečným vystúpením“, uviedla jedna z návštevníčok akcie. Dúfajme, že jej slová sa naplnia a park pripraví pre Zvolenčanov ďalšie príjemné prekvapenia.

V OBRAZOCH: Oživenie živého parku vo Zvolene
2
Galéria
Zdroj: Oživenie živého parku
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM