Jakub Forgács Správy

FOTOGALÉRIA: Tisíce Bystričanov vítalo najslávnejšiu hokejovú trofej

Námestie SNP sa vo štvrtok podvečer zaplnilo tak ako už dávno nie. Tisícky Banskobystričanov sa na ňom zišli, aby privítali Michala Handzuša a s ním aj legendárny Stanley Cup. Zachytili sme pre vás momenty z tohoto dňa...

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Tisíce Bystričanov vítalo najslávnejšiu hokejovú trofej
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Michal, ktorého s trofejou priviezol pod Pamätník SNP vrtulník už poobede, niečo po 17:30 čakal za Kostolom sv. Kríža v otvorenom modrom BMW, za volantom ktorého sedel známy pretekár Matej Homola.

V sprievode policajných motoriek

Tu sa okolo nich zhŕklo množstvo ľudí s fotoaparátmi, ale aj záujemcovia o podpisy a fotku so Stanley Cupom. Tesne pred 18:00 vyštartovali, spolu so sprievodom štyroch policajných motoriek, smerom na Námestie SNP, kde prebiehali hlavné oslavy, o ktorých sme vás informovali už včera.

Celú trasu lemovali Banskobystričania, ale aj fanklub banskobystrických „Baranov“, ktorý svojím skandovaním a mávaním banskobystrickými vlajkami vylepšoval atmosféru presunu. Auto s Handzušom a pohárom sa po pár minútach dostalo k pripravenému pódiu, odkiaľ celú akciu moderoval Slávo Jurko. Zaplnené námestie svojho „hrdinu“ privítalo opakovanými pokrikmi „Míííšo Handzuš!“ a „Ďááákujeme!“

Túži po olympiáde

Michal sa na pódiu priznal, že svoju kariéru ešte neplánuje ukončiť. „Ak ma tréneri nominujú, rád pôjdem na olympiádu,“ povedal Handzuš. „Hrám pre ľudí. Samozrejme, je to aj moje živobytie, ale podpora, ktorá sa mi od fanúšikov dostáva, pre mňa veľa znamená. Pozitívna energia od nich prišla aj do Chicaga,“ dodal víťaz najcennejšej hokejovej trofeje.

Oslavy príchodu Stanley Cupu na Námestí SNP v Banskej Bystrici
28
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM