Stanislav Černák Hokej

FOTOREPORTÁŽ: Ako to vyzerá na letnom drile zvolenských hokejistov?

V pondelok začali zvolenskí hokejisti trénovať dvojfázovo. Pod vedením trénerskej dvojice Josef Turek a Jaroslav Tӧrӧk absolvovali úvodný tréning dvojfázovej prípravy na letnom štadióne a my sme boli pri tom.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Ako to vyzerá na letnom drile zvolenských hokejistov?
Foto: Stanislav Černák

V HKM Zvolen začali s neobľúbeným letným drilom najskôr spomedzi všetkých extraligistov. „Samozrejme nebolo to o tom, že sme chceli začať letnú prípravu ako prvý tím z extraligy. Takto sme si to naplánovali. Skončili sme vo štvrťfinále s Nitrou a chceli sme už nastúpiť do procesu prípravy,“ povedal pre Zvolen 24 tréner zvolenských hokejistov Josef Turek.

Začali na letnom štadióne

Včerajším dňom začali Zvolenčania dvojfázovú letnú prípravu. Prvú tréningovú dávku mali na letnom štadióne. Po šprintoch a behoch si chalani zahrali futbal, aby sa na záver tréningovej jednotky opäť vrátili k behu, tentokrát s medicinbalom.

„Začali sme už s dvojfázovým tréningom, ale nie z dôvodu, že by sme chceli hráčom pridávať, ale skôr sme to rozdelili, aby chalani vyšli do frekvencie a dali tomu viac. Skrátili sme fázu z dvoch hodín na 100 minút a poobede sa znovu stretneme, keď bude druhá fáza,“ priblížil tréner Turek.

Zo dňa na deň

Zvedaví sme boli aj na plán dvojfázových tréningov. „Presný plán nemáme. Reagujeme na hráčov zo dňa na deň. Niekedy, keď sú viac unavení, tak im uberieme. Inokedy zase naopak, keď vidíme, že je to rozbehnuté, tak im pridáme dávky. Nemáme to naplánované na celý mesiac,“ vysvetlil hlavný kouč.

Počas včerajšieho horúceho dopoludnia dostali chalani riadne zabrať, ale nesťažovali si. „Príprava je zatiaľ výborná, najmä atletická. Sú tu však viac-menej samí mladí hráči, niektorí sa pripravujú individuálne,“ povedal na margo tréningov zvolenský odchovanec Michal Juraško, ktorý hral naposledy za Zvolen, no momentálne je bez zmluvy.

Zo základu 5–6 hráčov

Ako už naznačil aj Mišo Juraško, trénujú najmä mladí hráči. Z minulosezónnej základnej zostavy sa na tréningu mihlo pár hráčov. „Je tu asi 5 alebo 6 hráčov základného kádru. Zvyšok trénujú hráči, ktorí sú tu na skúšku. Či už tí, ktorých sme si vytypovali z juniorky alebo sú tu aj hráči, ktorí sa sem sami prihlásili a mali solídne výsledky v iných kluboch. Verím, že niektorí z nich si miestenku v kádri na konci augusta vybojuje,“ dodal Josef Turek.

V najbližších dňoch sa môžete tešiť na rozhovory s Michalom Juraškom a Josefom Turekom, ktoré budú nielen o prebiehajúcej letnej príprave. A nezabudnite! Pozrite si našu bohatú fotogalériu zo včerajšieho tréningu!

Začala dvojfázová drina: Boli sme sa pozrieť na tréningu HKM Zvolen
24
Galéria
Foto: Stanislav Černák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM