Jakub Forgács Krimi

Hasiči mali v kraji desiatky výjazdov: Zasahovali pri vytopených domoch aj stavaní bariér

Celkovo zasahovalo 121 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených 50 kusov hasičskej techniky. Pomáhali im však aj dobrovoľníci.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči mali v kraji desiatky výjazdov: Zasahovali pri vytopených domoch aj stavaní bariér
6
Galéria
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Hasiči v Banskobystrickom kraji od stredy (14. 10.) do štvrtka 6.00 hod. absolvovali v súvislosti s počasím 58 výjazdov. Ako uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater, najvážnejšia situácia bola v okrese Brezno, kde hasiči zasahovali deväťkrát.

Zatopené pivnice aj stavba bariér

„Väčšinou to bolo čerpanie zatopených pivníc a rodinných domov, stavba protipovodňových bariér, pílenie a odstraňovanie popadaných stromov a monitoring vodných tokov,“ zhrnul.

Sedemkrát zasahovali hasiči v okrese Banská Bystrica, rovnaký počet zásahov platí spolu pre okresy Zvolen a Detva. Sedem výjazdov platí tiež spolu pre región Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Žarnovica.

Vyše 120 hasičov

Celkovo zasahovalo 121 príslušníkov HaZZ a bolo nasadených 50 kusov hasičskej techniky. „V teréne bolo aj 143 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí na 38 kusoch techniky,“ ukončil.

S výdatnejšími zrážkami na takmer celom Slovensku treba počítať aj vo štvrtok najmä popoludní. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá má platiť od 18.00 hod. Výnimkou sú len niektoré okresy Trnavského, Nitrianskeho kraja či Bratislavského kra­ja.

V priloženom videu a fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery zo stredajšieho zásahu hasičov pri Hrone v Bystrici!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Hladina rieky Hron v Banskej Bystrici nebezpečne stúpa
6
Galéria
Zdroj: TASR /Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM