Marcel Mojžiš Hokej

Hokej škrtla brutálna bitka, naši mali smolu

AKTUALIZOVANÉ! Nechytili len druhého trénera, ale aj druhý dych! Zvolenskí hokejisti predvedli v posledných zápasoch parádne výkony a bojujú o postup do semifinále. Vonku so Skalicou však začali mrzuto a tak to napokon aj skončilo...

Po vyrovnanom úvode si ako prví vypracovali tlak hostia pri presilovke 4 proti 3, no nedostali sa do lepšej šance a domáci brankár Tomek nemal veľa práce. Naopak, na druhej strane musel po úniku Školiaka s Pálffym ratovať hosťujúci gólman Trenčan. Po vyrovnaní síl prebrali taktovku aktívnejší domáci hráči.

Počas presilovky niekoľkokrát ohrozili súperovu bránku, najlepšiu šancu mal Pálffy, ale zblízka netrafil presne. V 15. minúte poslal Puliš na ľad Pojkara a Skaličania mali k dispozícii ďalšiu početnú výhodu. Divákov najprv zdvihla zo sedadiel pekná kombinácia, na ktorej konci však Lušňák netrafil prázdnu bránku Zvolena. O niekoľko sekúnd neskôr ale jeho zaváhanie napravil Višňovský, ktorému nabil Pálffy – 1:0. V závere mal domáci kapitán ďalšiu výbornú príležitosť, no Trenčan opäť zachránil.

Aj druhé dejstvo odštartovali Skaličania v početnej prevahe a niekoľko sekúnd po jej konci sa tešili z druhého gólu. Postaral sa oň Obdržálek, ktorý prekonal ležiaceho zvolenského gólmana – 2:0. Na druhej strane zahrmelo po Hraškovej strele, no hostia sa nepresadili ani pri ďalších dvoch presilovkách. Hra sa vyrovnala a hlavne pritvrdila.

Po jednom z mnohých zákrokov na hranici regulárnosti, keď Pálffy nešetrne poslal na ľad Puliša, sa strhla hromadná bitka a zápas sa prerušil na viac ako desať minút. Po pauze poslali rozhodcovia do šatní až šesticu hráčov. To poznačilo aj ďalší priebeh duelu. Na oboch tímoch sa prejavila nervozita a divákom ponúkli len minimum hokejovej krásy. Do konca tretiny zaujala len Pálffyho šanca zblízka, s ktorou si Trenčan poradil.

Prekvapenie sa nekonalo ani v poslednej časti. Najviac práce mali rozhodcovia, ktorí posielali na trestnú lavicu jedného hráča za druhým, pričom na ľade sa nič nedialo. Piati proti piatim si po dlhej dobe zahrali až v 51. minúte a vyšlo to lepšie hosťom. Po Brabencovej prihrávke sa ocitol pred bránkou nekrytý Puliš a pretlačil puk do siete. Zvolenčania v závere ešte skúsili hru bez brankára, no Višňovský potrestal ich nepresnosť tretím gólom do prázdnej bránky.

Všetko sa tak môže rozhodnúť už v sobotu vo Zvolene. Na stránke www.zvolen24.sk vám priamo zo zimáku pod Pustým hradom prinesieme ďalší ON-LINE PRENOS. Chlapci, do toho!

zvolen24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM