Marcel Mojžiš Krimi

Zábery z miesta nešťastia: Na ceste R1 sa zrazilo až 13 áut!

Na rýchlostnej ceste R1 medzi Novou Baňou a Hronským Beňadikom došlo ráno hneď k niekoľkým nehodám krátko za sebou. Úsek cesty smerom od Novej Bane na Nitru bol od rána uzatvorený. Dokopy tam nabúralo až 13 áut!

Na krátkom úseku, hneď niekoľko búračiek a to navyše zhruba v tom istom čase! Presne to sa ráno udialo na rýchlostnej ceste R1 medzi Novou Baňou a Hronský Beňadikom. Aj keď prvotné informácie hovorili o jednej veľkej hromadnej nehode, ako potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická, nejde o hromadnú zrážku, ale o viacero havárií krátko za sebou.

Odklonená doprava

„Na miesto udalosti boli postupne vyslaných šestnásť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s technikou z Novej Bane, Žiaru nad Hronom, Zvolena a Banskej Bystrice,“ informoval Global 24 krajský hovorca hasičov Erik Piater. Hasiči na mieste zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru. Doprava smerom na Nitru bola kvôli cestným nešťastiam od rána odklonená z Novej Bane na Hronský Beňadik po ceste I/65. Úsek sa podarilo sprejazdniť po desiatej hodine. Dokopy sa pri búračkách podľa slov Jany Vrbickej zranili dvaja ľudia.

Podľa informácií hovorcu Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela, jeden zo zranených utrpel povrchové poranenia hrudníka a druhý povrchové poranenia hlavy. Obidvoch záchranári transportovali na chirurgiu do nemocnice v Žiari nad Hronom. Hašiči na mieste ostatným účastníkom nešťastia rozdávali deky, keďže na mieste vládlo veľmi nepriaznivé počasie.

Výzva polície

Polícia všetkých, čo vyrážajú na cesty vyzýva, aby mali oči na stopkách. „Vodičov opäť vyzývame k väčšej opatrnosti pri šoférovaní a rešpektovaní dopravného značenia ako aj dopravného zariadenia, ktoré upozorňuje na nebezpečenstvo tvorby poľadovice!,“ varuje J. Vrbická.

Boli ste svedkom tejto nehody, alebo máte priamo z miesta zábery? Pošlite ich na karoly@global24.sk!

Reťazová havária na R1
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM