Stanislav Černák Krimi

Strelec zo zvolenskej firmy dostal 23 rokov!

Poznáme verdikt banskobystrického Okresného súdu v závažnej kauze zvolenského strelca. Súd uznal Ivana H. za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy!

Ilustračný obrázok k článku Strelec zo zvolenskej firmy dostal 23 rokov!
Zdroj: TASR

Na trest odňatia slobody vo výške 23 rokov v ústave na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia odsúdil dnes banskobystrický Okresný súd Ivana H. zo Zvolena. Uznal ho za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súvislosti s vlaňajšou novembrovou streľbou vo zvolenskej firme, pri ktorej prišli o život traja ľudia. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor aj obžalovaný sa voči nemu odvolali.

Podľa obžaloby tragédia sa stala 22. novembra 2012 vo firme TC Trade. K udalosti malo dôjsť počas prerokúvania požiadavky Ivana H., ktorú predložil spoločníkom v rámci finančného vyrovnania. Išlo o vyplatenie sumy 300 000 eur. Muž mal použiť zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. Pri streľbe podľahli zraneniam dvaja muži zo Zvolena vo veku 64 rokov a 36 rokov a 46-ročný muž z Banskej Bystrice. Ivan H. mal byť predtým konateľom zmienenej spoločnosti. Bol tiež spoluzakladateľ spoločnosti.

Dnes dopoludnia súd vypočul znalcov z odboru psychiatrie a psychológie a odzneli záverečné reči. Ivan H. sa v záverečnej reči ospravedlnil pozostalým za traumu, ktorú im spôsobil. Podľa jeho slov je mu úprimne ľúto, že nezvládol kritickú situáciu. Zdôraznil význam čestnosti a charakteru v jeho živote. Plne si uvedomuje, že v inkriminovanom čase sa nemal nechať vyprovokovať a konal neprimerane. Ako Ivan H. dodal, bohužiaľ, už sa to nedá vrátiť. Nechce ospravedlňovať svoje konanie, ktoré je neospravedlniteľné, napriek tomu, že sa stalo pre neho za stresujúcich podmienok.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM