Alžbeta Paulíková Rôzne

Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkajú vo zvolenských podnikoch!

Počas jesenných dní horúci nápoj každému padne vhod. Množstvo ľudí obľubuje posedieť si so svojimi známymi pri kávičke. Zvolenčania si však môžu v meste vychutnávať aj viaceré nevšednejšie horúce drinky. Pozrite, ktoré z nich zaujali nás.

Ilustračný obrázok k článku Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkajú vo zvolenských podnikoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Jeseň. Učaruje všakovakými farbami, ale prináša so sebou aj čoraz viac daždivých dní a čoraz viac naozaj chladných dní a nocí. Do mesta sa ale dá vyraziť aj tak. Kým v lete sedeli Zvolenčania na terasách pri ľadových drinkoch, teraz sa môžu zohrievať pri horúcich nápojoch. Ktoré zaujali nás?

Yogi Masala

V čajovni na Zvolenskom zámku podávajú množstvo druhov všakovakých čajov. Návštevníkom môže okrem autentických čajov bez prísad zachutiť aj Yogi Masala. O čo konkrétne ide?

Tento fantasticky chutný horúci nápoj pochádza z Indie a obsahuje zmes piatich druhov korenia – biele korenie, zázvor, kardamon, škoricu a klinček. Do vyvarenej zmesi sa pridá zahustené mlieko, prípadne čierny čaj. Recepty sú však rôzne, niekedy sa dá použiť len jedno alebo viac z potrebných korení.

Čokoláda z najkvalitnejších kakaových bôbov

Čokoládu obľubuje takmer každý Zvolenčan. Nečudo, že naše kaviarne ich ponúkajú v takej miere. Podnik Oxygen Café & Bar, ktorý nájdete na Námestí SNP, ponúka čokoládu, vyrobenú z najkvalitnejších kakaových bôbov. Ich príchute sú rôzne od nugátovej, jahodovej až po bielu. Zaujímavá je však mentolová príchuť, ktorú budú obľubovať skôr bylinkové typy. Podľa chuti vám pripravia čokoládu so šľahačkou alebo bez nej.

Drink z mäty a zázvoru

Kaviareň Santtos na Námestí SNP vo Zvolene, ponúka viacero horúcich nápojov, vhodných v tomto jesennom počasí. Azda najobľúbenejším ostáva čaj z čerstvej mäty a zázvoru. Mäta zo zázvorom sa zalejú vriacou vodou a tí, ktorí si chcú život osladiť, si môžu pridať med. Tento čaj zaručene zahreje a zaženie bacily, ktoré na nás útočia zo všetkých strán.

Horúce ovocie

Bar Birnier na Hviezdoslavovej ulici vás môže počas jesene zlákať Horúcim ovocím. Zloženie tohto nápoja obsahuje banány, pomaranč, škoricu, klinčeky a mango džús. Ingrediencie sú zaliate vriacou vodou a výsledná zmes všetkých chutí je skutočne lahodná a v chladnom počasí určite zahreje.

Horúca čokoláda s ovocím

Aj známy zvolenský podnik City Caffe, ktorý nájdete na Námestí SNP, ponúka nápoje do chladného počasia. Tu nás zaujala horúca čokoláda s ovocím. Vybrať si môžete z viacerých druhov ovocia, v ponuke nájdete jahody, banány, lesné ovocie, ananás a dokonca aj mango. Čokoláda je pekne ozdobená aj šľahačkou.

Môže vás zaujímať:

Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo môžu Zvolenčania zažiť tento týždeň

Ako oslovíte súcu dievku zo Bzovskej Lehôtky, či chlapa zo Slatiny? Pomenovania obyvateľov našich dedín ako hotový jazykolam!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM