Stanislav Černák Správy

Hriňová má víziu byť mestom mladých: Toľkoto bytov chcú odovzdať do užívania tento rok!

Hriňovská samospráva na čele s primátorom Stanislavom Horníkom si určila na najbližší rok hlavné priority. Medzi ne patrí dostavba druhej nájomnej bytovky.

Ilustračný obrázok k článku Hriňová má víziu byť mestom mladých: Toľkoto bytov chcú odovzdať do užívania tento rok!
Zdroj: TASR

Dobudovanie druhého nájomného bytového domu bude jednou z priorít hriňovskej samosprávy v aktuálnom roku 2015. V bytovke na Lúčnej ulici vznikne ďalších 39 bytov bežného štandardu.

„Víziu Hriňovej, ako mesta mladých, sme sa rozhodli riešiť aj výstavbou nájomného bytového domu Bystrô s využitím prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania a Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. V nájomnom bytovom dome už našlo svoj nový domov 27 predovšetkým mladých začínajúcich rodín,“ povedal primátor Stanislav Horník a pokračoval, „Vzhľadom na dopyt po nájomných bytoch sme zahájili aj výstavbu ďalšieho nájomného bytového domu na Lúčnej ulici. Odovzdanie bytov novým užívateľom je naplánované na máj 2015.“

Primátor však cíti veľký dlh najmä v rekonštrukciách siete miestnych komunikácií, ktorý vznikal za posledných viac ako štyridsať rokov. „V priebehu posledných štyroch rokov sme ale do cestnej infraštruktúry investovali viac ako pol milióna eur z vlastných rozpočtových prostriedkov. Potrebujeme však ešte investovať ďalších takmer milión eur,“ pripomenul.

V Hriňovej v uplynulom roku ukončili prvú etapu výstavby chodníkov, popri štátnej ceste II. triedy na starom sídlisku. „Na tomto úseku bude tento rok na jar dobudované verejné osvetlenie. V nasledujúcej stavebnej sezóne 2015 je pripravené pokračovanie chodníka a zrážkovej kanalizácie smerom na domov dôchodcov a domov sociálnych služieb, Základnú školu v Krivci až po rázcestie U Zdurnov. V procese verejného obstarávania sme oproti pôvodnému rozpočtovému nákladu vo výške takmer pol milióna eur ušetrili viac ako 42 percent,“ zdôraznil primátor.

V priebehu tohto roka plánujú v Hriňovej okrem iného aj dopracovanie architektonického plánu zóny od sídliska Murínka po mliekareň, ako rozvojovej plochy pre účely bytovej výstavby a vybavenosti služieb.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM