Jakub Forgács Krimi

Hrôza vo zvolenskom parku: Tínedžeri prepadli chodca, bili ho po celom tele

Mladý Zvolenčan (24) zažil chvíle hrôzy. Keď v utorok vo večerných hodinách prechádzal Višňovského parkom, vyhliadli si ho podľa polície dvaja tínedžeri, ktorí ho následne lúpežne prepadli. Po bitke ho dokonca donútili ísť do bankomatu a vybrať z účtu peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Hrôza vo zvolenskom parku: Tínedžeri prepadli chodca, bili ho po celom tele
Zdroj: Webnoviny.sk

„Páchatelia najskôr mladého muža oslovili, že chcú od neho niečo v súvislosti s mobilnými telefónmi, no hneď na to, ho 19-ročný Erik udrel päsťou do tváre, následkom čoho spadol na zem,“ uviedla Petra Vašková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Obidvaja potom podľa obvinenia v útoku pokračovali, bili ho po celom tele, ale hlavne do hlavy. Zároveň prehľadávali jeho pracovnú koženú tašku, ktorú mal prevesenú cez plece.

„Vytiahli z nej mobilný telefón a peňaženku, v ktorej našli bankomatovú kartu, pričom z tejto pod hrozbou ublíženia na zdraví prinútili 24-ročného Zvolenčana vybrať finančnú hotovosť 200 eur. Peniaze si po výbere obvinení zobrali a z miesta odišli,“ pokračovala Vašková.

Lúpežné prepadnutie si všimli okoloidúci občania, ktorý skutok oznámili na polícii, ktorá na miesto okamžite vyslala hliadku. Vďaka rýchlemu konaniu a preverovaniu sa mladíkov podarilo v krátkom čase policajtom zadržať. „Ide o 19-ročného Erika a ešte neplnoletého 17-ročného Dávida, ktorých už vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchané formou spolupáchateľstva,“ informovala hovorkyňa.

„Napadnutému mužovi spôsobili škodu vo výške 230 eur a taktiež zranenia s dobou práceneschopnosti do 14 dní. Obvinení boli umiestnení do cely predbežného zadržania,“ dodala na záver Vašková. Obidvaja mladíci už boli v minulosti trestne stíhaní.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM