Nicole Regecová Rôzne

Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 5 miest, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Zvolen

Zima je už, zdá sa, nenávratne preč a teplejšie jarné počasie láka ľudí aj viac do prírody. Zvolenčania si veru majú z čoho vyberať, veď okolie nášho mesta je plné krás. Kochať sa z neďalekých kopcov môžete aj priamo naším mestom. Odkiaľ sú podľa našej redakcie výhľady najkrajšie?

Ilustračný obrázok k článku Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 5 miest, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Zvolen
Foto: Nicole Regecová

Ak chcete niečo spraviť pre svoje telo, po zime vždy dobre padne, vybrať sa niekam do prírody. A pokiaľ by ste radi tento výlet spojili aj s pozorovaním nášho mesta, ktoré je z niektorých okolitých kopcov či kopčekov vskutku očarujúce, vybrali sme pre vás päť tipov.

Zvolenský zámok

Klasika, všetci ho poznáme. Určite ste už navštívili nádvorie zámku nášho kráľovského mesta. Ale skúsili ste sa niekedy okolo neho prejsť? Na ľavo uvidíte, čo znamená, keď niekto povie, že Zvolen je železničným uzlom. Skúste to, možno zistíte, že ste ani nevedeli koľko vlakových tratí máme. Ale keď sa hneď na začiatku vydáte doprava, dostanete sa k lavičkám. Potom sa už len stačí otočiť smerom na námestie. To je ono. Ideálne v poriadnom slnečnom výpeku!

Bakovu jama

Kúsok od sídliska Zlatý Potok nájdeme Bakovu jamu. Oblasť známa všetkým školákom, ktorí tam pravidelne chodia na branné cvičenia a iné výlety. Pokiaľ ste typ lenivého turistu, potom je táto prechádzka, s nadsádzkou môžeme povedať túra, ideálna pre vás. „Stupák“ do kopca nie je náročný ani pre cyklistov. Dokonca pre nich je to veľmi obľúbená destinácia. Cez totiž môžu prejsť až na Sliač. Neodporúčame sa však na túto prechádzku vybrať v noci…

Rýchlostná cesta od Budče nad Strážami

Toto miesto je špecifické tým, že tadiaľ určite často chodíte autom. Ale pozor! Kúzelný výhľad funguje iba za tmy. Keď prichádzate do Zvolena po rýchlostnej ceste od Budče nad Strážami, radíme vám pribrzdiť – a nie iba preto, že je tam poriadna zákruta. Skúste otočiť hlavu. Z tmy na vás budú žiariť všetky svetlá Zvolena. A to je ten pohľad, kedy viete, že ste doma.

Hájik

Hájik – nie až tak známe miesto, teda aspoň pokiaľ nie ste zo sídliska Sekier. Cez zastrčenú uličku prejdete kúsok hore na kopec a máte celý Zvolen ako na dlani. Dostanete sa tam aj autom, čiže destinácia je ideálna aj pre „lenivcov“: Romantika či vyčistenie si hlavy s výhľadom na to najkrajšie mesto ako vyšitá.

Pustý hrad

Nakoniec nesmie chýbať, samozrejme, ani Pustý hra. Síce to miestami už môže byť otrepané, ale nie len jeho prostredie stojí za to. Na vrchole sa pokocháte neuveriteľným výhľadom na komplet celý Zvolen. A keďže túto destináciu pravdepodobne už každý Zvolenčan navštívil, poradíme inováciu. Skúste to v noci! Ten výhľad je božský!

Pokiaľ sa vám tieto tipy zdajú už otrepané a všetko ste videli, môžete skúsiť krásne výhľady u našich susedov, v Banskej Bystrici.

Čítajte tiež:

Jarný oddych v našom okolí, ktorý vám dobije baterky: 5 miest pri Zvolene, kde si prídete na svoje

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM