Nicole Regecová Rôzne

Iní študenti môžu o podobnom vegete iba snívať... Nápad zvolenských gymnazistov zaujal aj missku

Žiakom zvolenského gymnázia kreativita skutočne nechýba. Vďaka jednoduchému nápadu si poradia aj s náročnými písomkami. Našli originálny spôsob, ako si vyvetrať hlavu pred testovaním. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku Iní študenti môžu o podobnom vegete iba snívať... Nápad zvolenských gymnazistov zaujal aj missku
Zdroj: Gymnázium Ľudovíta Štúra

Gymnázium Ľudovíta Štúra vo Zvolene sa môže pochváliť vonkajším altánkom. Tento rok ho členovia Školskej Študentskej Rady na GĽŠ opäť obohatili. Keďže v poslednom období sa veľa ľudí trápi s alergiou, gymnazisti učinili rozhodnutie, že študentom s týmto problémom pomôžu.

Altánok, postavený v átriu gymnázia, slúži žiakom ako miesto na pokoj a oddych počas teplých mesiacov. Ten predtým vítal len svojich „nealergických fanúšikov“, no teraz sa zmenil. Školská Študentská Rada ho obohatila o antialergické vankúše, ktoré sú plnené molitanom. Gymnazisti na svojej oficiálnej facebookovej stránke informovali, že od apríla je altánok opäť otvorený aj s týmito novinkami.

„Študenti sa v altánku môžu cítiť ako doma. Už okrem spomínaných nových antialergických vankúšov v ňom nájdeme napríklad pohodlnú pohovku a moderný stolík. Gymnazisti tu dokonca môžu športovať, pretože areál oplýva aj vybavením pre stolný tenis,“ prezradil jeden z členov študentskej rady. Vďaka tomuto nápadu tak študenti majú miesto pre nadýchanie sa čerstvého vzduchu, potrebné hlavne pred písomkami.

Altánok vyrástol na gymnáziu už počas letných prázdnin v roku 2014. Na jeho stavbe sa technicky podieľali všetci od školníka, cez aktívnych študentov, až po zástupcu riaditeľa školy. Pri príležitosti slávnostného otvorenia tejto oázy oddychu na gymnázium zavítalo niekoľko známych osobností, a to Darina Diošiová a Pavol Herian z projektu KomPrax, a dokonca aj Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová.

Autor: Janka Holíková

Zvolenské gymnázium sa môže pochváliť parádnou zónou na relax
2
Galéria
Zdroj: Gymnázium Ľudovíta Štúra
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM