Jana Mlynarova Rôzne

Internetový obchod Quelle sa premenuje

Mnohé dámy poznajú tento internetový obchod na ktorom radi kupujú veci nielen pre seba ale aj pre svoje rodiny. Ten sa mal vraj z internetu vytratiť. Avšak nestane sa tak iba sa premenuje.

Zásielková spoločnosť Quelle, s. r. o., v Slovenskej republike bude ďalej pokračovať v obchodnej činnosti, ale pod novým názvom Halens. Túto zmenu ešte musia schváliť príslušné orgány hospodárskej súťaže. Oznámila to riaditeľka Quelle na Slovensku Rozi Pasztelyáková v nadväznosti na dnešné vyhlásenie Gunnara Rymana, CEO holdingu Halens, o akvizícii slovenskej spoločnosti Quelle.
V tlačovej správe sa uvádza, že Halens Group je vedúci holding v zásielkovom a internetovom obchode v severnej Európe, „ktorý sa rozhodol rozšíriť svoju pôsobnosť okrem iného aj do Slovenskej republiky“. Spoločnosť Halens, ktorá si už píše 60 rokov pôsobenia, ponúka na svojich trhoch módne značky Halens, Cellbes a Bubbleroom pre všetky vekové skupiny žien, mužov a detí.
Halens po súhlase príslušných orgánov so zmenou názvu ponúkne zákazníkom na Slovensku v najbližšom čase prvú ukážku švédskej módy značiek Halens a Cellbes. Riaditeľka vyjadrila presvedčenie, že zákazníci v SR si ich ponuku obľúbia. Tím pracovníkov Quelle sa stáva tímom spoločnosti Halens.
Nemecký obchodný a turistický koncern Arcandor, ktorého jednu z divízií predstavuje Quelle, na jeseň minulého roka skrachoval. Následne mali problémy aj zásielkové obchody Quelle v Európe, vrátane tých v Česku a na Slovensku. Podľa vyhlásenia Pasztelyákovej z 18. novembra 2009 sa Quelle v SR pokúšalo nájsť investora.
Arcandor skončil v nesolventnosti vlani v októbri po tom, keď mu nemecká vláda odmietla poskytnúť záchranný úver. Koncern pred krachom zamestnával 25.000 ľudí.
Dnes český denník Mladá fronta Dnes napísal, že väčšina z týchto zamestnancov už podnik opustila. Dvere obchodov Quelle sa v Nemecku zatvorili v štvrtú adventnú sobotu. „Zopár pracovníkov ešte vybavuje internetové objednávky, lebo konkurzný správca chce vyprázdniť sklady.“ Zo zisku sa usiluje aspoň čiastočne vrátiť veriteľom ich peniaze. Posledná sa k nim dostane dedička impéria Quelle a bývalá miliardárka Madeleine Schickendanzová, avizuje denník.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM