Jakub Forgács Rôzne

Investičná pomoc pre firmu Gevorkyan: Vo Vlkanovej má vzniknúť 44 pracovných miest

Banskobystrická spoločnosť Gevorkyan by mala dostať investičnú pomoc vo výške 1,51 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmu, a to na rozšírenie existujúceho závodu na výrobu výrobkov technológiou práškovej metalurgie v lokalite Vlkanová v okrese Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Investičná pomoc pre firmu Gevorkyan: Vo Vlkanovej má vzniknúť 44 pracovných miest

Vyplýva to z návrhu, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. „Realizácia investičného zámeru spoločnosti v nominálnej výške 7,57 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2013 až 2016. V priamej súvislosti so zámerom sa vytvorí 44 priamych nových pracovných miest do konca roku 2016,“ uvádza rezort hospodárstva SR v materiáli, ktorý by na najbližšej schôdzi mala prerokovať vláda SR.

Gevorkyan, s.r.o., Banská Bystrica vznikla v roku 1997. Jej hlavnou činnosťou je výroba súčiastok technológiou práškovej metalurgie pre automobilový, ropný, kozmetický priemysel, ručné náradia, zámky a bezpečnostné systémy, zdravotnícke pomôcky a klimatizácie. Spoločnosť zamestnáva v súčasnosti 79 pracovníkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM