Jana Mlynarova Rôzne

Jachtári sa stretli na Poľane

Na trojdňovom VII. ročníku Medzinárodného kongresu jachtingu a vodného motorizmu Skipper 2009, ktorý sa koná v Horskom hoteli Poľana nad Hriňovou v okrese Detva sa stretlo takmer 100 jachtárov z Chorvátska , Českej republiky, Francúzka a Slovenska.

Kongres sa začal už v piatok a jeho organizátori zo spoločnosti Felyma Zvolen pre nich pripravili prednášky, prezentácie, ale i výstavu fotografií zo súťaže s tematikou jachtingu a jej vyhodnotenie.
Dnes sa zaoberáme najmä aktuálnou a najmodernejšou technikou, ktorú potrebujú jachtári, akou sú napríklad záchranné prostriedky, či navigácia," povedal pre TASR prezident kongresu Milan Sedliačik.
Dodal, že kongres ponúka aj dostatok priestoru pre získavanie aktuálnych informácií a výmenu skúseností. Stretávajú sa na ňom nielen jachtári, ktorí majú skúseností s Jadranským morom, ale aj „morskí vlci“. Tí sa podelia so skúsenosťami z ich plavieb pri brehoch Thajska, v Karibiku, ale tiež pri Aljaške, Antarktíde a z plavieb po oceánoch. Sedliačik odhaduje, že na Slovensku sa jachtingu venuje 3000 až 5000 ľudí.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM