Stanislav Černák Hokej

Ján Lašák (34) stále nemá angažmán: V rámci prípravy sa venuje aj thajskému boxu

Majster sveta z Göteborgu Ján Lašák by si rád vyskúšal švédsku ligu, ponuky má aj z Fínska. Momentálne sa pripravuje vo Zvolene a v rámci prípravy sa venuje aj thajskému boxu a bedmintonu.

Ilustračný obrázok k článku Ján Lašák (34) stále nemá angažmán: V rámci prípravy sa venuje aj thajskému boxu
Zdroj: Webnoviny.sk

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák je pred sezónou 2013/2014 stále bez zmluvy a na nový ročník sa v súčasnosti pripravuje v rodnom Zvolene.

Skúsený 34-ročný gólman v rozhovore pre hokejportal.net priznal malú štipku nervozity, no situácia mu umožňuje tráviť viac času s rodinou. „Čakám na správy, ktoré mi zavolá agent. Voľných flekov bolo dosť aj v KHL, ale napokon sa nič z toho nepodarilo. Priznávam, som z toho už aj trochu nervózny. Zároveň však mám viac času na rodinu, užívam si voľno s deťmi. Som v najlepších rokoch. Rád by som však vedel, kde budem v budúcej sezóne chytať. Mal som dobrú polovicu sezóny v Spartaku a hoci to vyzeralo, že si ma nechajú, napokon nás skoro všetkých povyhadzovali. Nezostal tam kameň na kameni. Tak teraz čakám,“ povedal pre hokejportal.net Ján Lašák.

Ročník 2012/2013 začal v Amure Chabarovsk, od januára sa presťahoval do Moskvy a chytal v tamojšom Spartaku.

Ponuky má zo Škandinávie

Ján Lašák považuje svoju najbližšiu budúcnosť v KHL za uzavretú. „Mal som taký vlastný rebríček líg. Veľmi by som chcel skúsiť Švédsko. Veľmi reálny záujem o mňa registrujem z Fínska. Uvidíme, ako to napokon dopadne. Ja už musím cestovať len bez rodiny, preto je pre mňa výhodnejšie ísť do Ruska. Tam človek prakticky všetok voľný čas strávi v lietadle alebo autobuse a príde mu normálnejšie, že je bez rodiny. V takom Fínsku je to inak. Tam by som mal mnoho voľného času a človek sa potom ide zblázniť,“ dodal majster sveta z Göteborgu 2002.

V rámci prípravy thajský box a bedminton

Rodák zo Zvolena sa už sedem týždňov intenzívne pripravuje na nový ročník. „V Pardubiciach som sa pripravoval s kondičným trénerom Martinom Svědíkom. Teraz trénujem vo Zvolene. Vrátil som sa k osvedčenej príprave spred pár rokov. Venujem sa v nej aj thajskému boxu s trénerom Peťom Uramom. Je to poctivá drina. Okrem toho zapájam aj doplnkové športy, najmä bedminton. Baví ma to. Je to však ešte tvrdšie ako obvykle, makám intenzívnejšie,“ prezradil slovenský brankár pre hokejportal.net.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM