Tomas Gemza Rôzne

Japonský Brother zvyšuje výrobu, zamestnanosť stúpne do roka na 220 ľudí

Zvyšovanie počtu repasácií laserových tonerových kaziet s čiernou náplňou ako aj postupný nábeh výroby repasovaných farebných tonerových kaziet v krupinskom závode japonskej spoločnosti Brother Industries, zvyšuje postupne aj zamestnanosť.

Kým pri otvorení závodu v roku 2007 mala firma asi 30 ľudí, vlani na konci hospodárskeho roku (31. marca 2010) ich tam pracovalo 137 a v súčasnosti ich má už 182.
„Plán na tento rok počíta už s viac ako 220 zamestnan­cami,“ povedal TASR finančný manažér firmy Norbert Rétsán.
Závod vznikol v upravených priestoroch bývalej krupinskej mliekarne na jar 2007. Do konca roku 2007 zrecykloval asi 400.000 kaziet. Vlani ich už bolo približne jeden milión. „Naša momentálna výrobná kapacita je 1,2 milióna kaziet za rok, ale v júli plánujeme výrobnú halu na kazety rozšíriť, čo nám zvýši kapacity na 2 milióny kaziet ročne,“ priblížil zámery Rétsán. Firma na to plánuje tento rok investície vo výške 300.000 až 350.000 eur.
Recyklovateľné tonery, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu, dodáva na trh prostredníctvom predajných spoločností skupiny Brother, v súčasnosti najmä do starých členských štátov Európskej únie.
Japonská spoločnosť Brother investovala zatiaľ do závodu v Krupine asi 6 miliónov eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM