Tomas Gemza Hokej

Je dobojované! Do semifinále idú barani...

Sedemzápasová séria štvrťfinále extraligy vyvrcholila dnes v Banskej Bystrici záverečným duelom. Po divokom vývoji série, keď v šiestich stretnutiach nevyhrali domáci ani raz, boli šance na postup otvorené.

Extraligy, štvrťfinále play-off, 7. zápas:

HC'05 Banská Bystrica – HKM Zvolen 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) – konečný stav série 4:3

Góly: 7. Kubka (Šechný, Hvila), 24. Cebák (Lažo, Hlinka) – 18. Barinka (Leskovjanský, Hraško). Rozhodcovia Greško, J. Konc – Novák, Gajan, vylúčení 5:2, navyše Valach 10 min za nešportové správanie, 5+10+DKZ Čierny (obaja Zvolen) za napadnutie hlavy a krku, zmeny: od 25. navyše Zošiak (Zvolen), 3500 divákov.

HKM: Škrečko – Čierny, Juraško, Ďaloga, Bokroš, Valach, Hraško, Méry, Zošiak – Otčenáš, Pucher, Chovan – Škvaridlo, Jurík, Baláž – Barinka, Trochta, Leskovjanský – Levinskij, Jurík, Zuzin

Domáci si štvrtú prehru na vlastnom ľade nepripúšťali a v rozhodujúcom zápase série sa snažili hneď od začiatku prevalcovať súpera. Úvod im doprial, v 7. min Kubka z obvodu kruhu vsietil svoj prvý gól v sezóne a zápas perfektne pre ‚baranov‘ rozohral. Opäť však prišla studená sprcha, v 18. min pri jednej z mála rýchlych hokejových kombinácii Barinka zužitkoval Leskovjanského nahrávku na vyrovnávajúci gól.

V druhej tretine padol len jeden gól, no mohlo sa ich zrodil aj viac. V 24. min Cebák vykúzlil zázračnú streli od modrej a misky váh opäť naklonil na stranu domácich. V 25. min šiel predčasne pod sprchy kapitán Zvolenčanov Čierny po faule na Rumpela, navyše päťminútové oslabenie neveštilo pre Zvolenčanov nič dobré. Dlhú výhodu zrušil Šechný, nechal sa vylúčil a zmaril šancu na presilovkovú ofenzívu. Zvolenčania sa strelecky trápili, v 33. min premárnili hru v početnej prevahe o dvoch hráčov trvajúcu 42 sekúnd a dostali sa do ťažkej situácie, s jedinou nádejou, že v záverečnej tretine sa prebudia a konto Šimonoviča viac zaťažia. Bystričania pôsobili spočiatku na ľade lepšie ako ich súper, vypracovali si viac streleckých možností, dobré chvíle však trestuhodne striedali so slabšími a Zvolenčanom občas ponúkli tučné sústa, akoby testovali ich hlad po góle.

V celej sérii ani jedno mužstvo v predchádzajúcich zápasoch nevyhralo v domácom prostredí a ‚barani‘ do záverečnej tretiny vstúpili s jasnou výzvou, prelomiť túto bilanciu a pre klubové farby postupom do semifinále vybojovať dosiaľ najcennejšie umiestenie v samostatnej slovenskej extralige. Zvolenčanom nevyšla dvojminútová presilovka, zápas sa prehupol do záverečnej desaťminútovky a do nej zasa domáci vstúpili v početnej prevahe. To, čo sa podarilo ‚baranom‘ v predchádzajúcich troch zápasoch, vždy na samom konci riadneho času nepriaznivý stav zrovnať, ‚rytieri‘ spod Pustého hradu nedokázali, v 52. min ich vystrašil v spálenej šanci Šechný, čo ich však nevykoľajilo v ceste za svojím semifinálovým súperom, Popradom, aj keď Baláža od vyrovnávajúceho gólu 3:10 min pred koncom po bravúre Šimonoviča delili centimetre. Nazmar vyšla Zvolenčanom aj minútová power play bez brankára.

Zdroj: TASR

Dojatý Šimonovič: Splnil som si posledný hokejový sen
1
Galéria
Je dobojované! Do semifinále idú barani...
1
Galéria
Hokej BB-ZV 11-03-09
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM