Alžbeta Paulíková Rôzne

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk vo Zvolene!

O jedno priezvisko sa v našom neveľkom meste delí často hneď viacero rodín. Z mesta sa nám podarilo získať zaujímavé informácie týkajúce sa práve tejto témy. Toto je 15 najčastejších priezvisk vo Zvolene!

Ilustračný obrázok k článku Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk vo Zvolene!
Zdroj: Dnes24.sk

Pred časom sme vám priniesli rebríček krstných mien, ktoré dávali zvolenskí rodičia svojim prírastkom najčastejšie a posvietili sme si i na tie najnetradičnejšie rodičovské výbery.

Okrem krstného mena, teda mena, ktoré nám vyberú rodičia, chodíme po svete ešte s akýmsi puncom našich predkov – priezviskom. V nie príliš veľkom meste, ako je to naše, sa nezriedka stane, že jedno priezvisko má celé množstvo nositeľov, ktorí pritom vôbec nemusia byť ani príbuzní.

Aké priezvisko vládne rebríčku najfrekventova­nejších vo Zvolene, sme zisťovali na Mestskom úrade. Podľa hovorkyne mesta Evy Ježovičovej je to priezvisko Kováč. Medzi tie najčastejšie v našom meste patrí hneď niekoľko ďalších priezvisk. A o ktoré konkrétne ide?

Sú to priezviská Lupták, Gašpar, Baláž, Berky, Oláh, Krnáč, Bartoš, Beňo, Oravec, Ďuriš, Fekiač, Sliacky, Hraško a Horváth.

Môže vás zaujímať:

Cestovanie vo Zvolene nikdy nebolo zábavnejšie: Jedinečný vagón, ktorý pripomína les!

Nárečie v okolí Zvolena skrýva naozaj krásne výrazy: Priznajte farbu, rozumiete vôbec týmto slovám? :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM