Katarína Oravská Iné športy

Jozef z Hriňovej sa hrdí unikátnym titulom: Na malotraktore jazdí rýchlejšie ako ktokoľvek iný!

Cez víkend sa konal 11. ročník Majstrovstiev Slovenska v pretekoch malotraktorov. Majstrovský titul obhájil Jozef Michálik z Hriňovej.

Ilustračný obrázok k článku Jozef z Hriňovej sa hrdí unikátnym titulom: Na malotraktore jazdí rýchlejšie ako ktokoľvek iný!
Foto: Katarína Oravská

Preteky sa konali v obci Lom nad Rimavicou pod záštitou podpredsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Pavla Belka. Ôsmy traktoristi súťažili nielen na čas. Svoje sily si zmerali aj v zručnosti, sile či kráse. Súčasťou programu bola aj ľudová hudba, harmonikári a zoskok parašutistov.

7 traktoristov a 1 traktoristka

V pretekoch proti sebe nastúpili 4 naftové a 4 benzínové malotraktory rôznej veľkosti a veku. Medzi pretekármi sa našla aj jedna žena – Majka Antalová z Hnúšte.

Viac ako minútový náskok Hriňovčana

Celkovým víťazom sa stal Jozef Michálik z Hriňovej. Na najvyšší stupienok víťazov sa postavil už piatykrát. Jeho výsledný čas bol 3 minúty a 32 sekúnd. Vyhral s prehľadom s viac ako minútovým náskokom. Najlepší čas dosiahol nielen v rýchlostnom preteku, ale aj v jazde zručnosti. Strieborný skončil Marek Gonda z Piešti s časom 4 minúty 18 sekúnd. Na bronzovej pozícii sa umiestnil miestny traktorista – Marián Úradník z Lomu nad Rimavicou. Jeho celkový čas bol 4 minúty a 22 sekúnd.

Silák aj krásavec

V rámci silovej súťaže museli malotraktory ťahať drevený klát. Najsilnejší malotraktor mal Jakub Vetrák z Lomu nad Rimavicou. Najkrajším sa zas stal malotraktor Slavomíra Fogela zo Sihly.

Jozef z Hriňovej sa hrdí unikátnym titulom
39
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM