Jozef Sliacky Rôzne

Juraj Pilát chce Zvolen vyliečiť

Aj Juraja Piláta zaujala medializovaná informácia, podľa ktorej enormne narástol dlh Zvolena. Dnes je to údajne až 239 € na každého obyvateľa mesta, čím sa Zvolen zaraďuje medzi najzadlženejšie slovenské mestá. A tak je tu podľa Juraja Piláta najvyšš

Jeden z kandidátov na zvolenského primátora Juraj Pilát sa s občanmi mesta stretáva v príjemnom prostredí kaviarne, kde sa mu môžu zdôveriť so svojimi problémami, ale kam môžu prísť aj s podnetmi a návrhmi, ako problémy riešiť.

Juraj Pilát sa spája v povedomí Zvolenčanov najmä so ŽOS-kou a so zvolenským futbalom. Na čelo jedného z najvýznamnejších podnikov v meste – Železničných opravovní a strojární – prišiel v čase, keď jeho situácia nebola ružová a hrozilo, že mesto o tohto dôležitého zamestnávateľa s viac ako storočnými tradíciami príde. So svojím tímom dokázal na stoličke generálneho riaditeľa pretvoriť ŽOS-ku na prosperujúcu fabriku.

Celé tie roky ŽOS-ka finančne podporovala športové a kultúrne aktivity v meste. Nejde iba o futbal, ktorý je Pilátovou srdcovou záležitosťou, ale aj aktivity súvisiace s Pustým hradom, s turistikou, s mobilnou ľadovou plochou… Podľa jeho slov v posledných rokoch táto spolupráca začala viaznuť na nedostatku komunikácie s vedením mesta. To bol jeden z impulzov, prečo sa rozhodol kandidovať na primátorský post.

Do súboja nejde osamotený. So svojimi najbližšími spolupracovníkmi sa združil v desiatku kandidátov na mestských poslancov, z ktorých väčšina už má s prácou v komunálnej politike skúsenosti.

K snímke: Na piatkovom stretnutí s občanmi si Juraj Pilát vypočul aj pani Astalošovú, ktorá mu vysvetlila problémy, ktoré má s bývaním v bezbariérovej bytovke na sídlisku Západ.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM