Jozef Sliacky Rôzne

Juraj Pilát: Vyliečime Zvolen!

Juraj Pilát ponúka Zvolenčanom program, ktorým chce so svojím tímom hľadať liek na najpálčivejšie problémy Zvolena. Tých nie je málo, ako sa ukázalo aj na stretnutí s voličmi, ktorých trápia naozaj najrôznejšie mestské choroby.

Juraj Pilát žije vo Zvolene tri a pol desaťročia a Zvolenčania ho mohli spoznať najmä vo výrobných družstvách Žiara a Vzor a predovšetkým ako úspešného manažéra, ktorý na poste generálneho riaditeľa zvolenských Železničných opravovní a strojární dokázal za 15 rokov túto fabriku zachrániť pre Zvolen a postaviť ju na pevné základy. Nemenej je tých, ktorí poznajú Juraja Piláta ako šéfa zvolenského futbalu, ktorému sa venuje už veľa rokov, doviedol ho do tretej najvyššej slovenskej súťaže a netají sa, že by ho rád videl ešte na vyšších poschodiach.

Aj na stretnutí s občanmi sa reč točila okolo športu a jeho podpory zo strany mesta. Súhlasí s názorom, že vedľa vrcholového športu a tímov, ktoré reprezentujú Zvolen v slovenskom i medzinárodnom meradle, treba venovať primeranú pozornosť aj rekreačnému športovaniu. Dokladom toho je napríklad jeho dlhoročná podpora zvolenskej turistiky, ale v prípade, že ho občania zvolia za primátora mesta, chce sa vrátiť k projektu Otvorená škola, ktorým by boli školské športoviská (ihriská, telocvične) v širšej miere prístupné verejnosti, a to aj po školskom vyučovaní či vo večerných hodinách.

Samozrejme, že všetko sa odvíja od ekonomiky mesta. V nej Juraj Pilát vidí rezervy a určité boľačky, ktoré by chcel liečiť. V prvom rade by chcel prehodnotiť tok financií a určiť také priority, ktoré budú znamenať pre Zvolen a jeho obyvateľov najväčší prínos. Rozvoj mesta je zároveň nemysliteľný bez rozvoja drobného podnikania, bez podpory živnostníkov, ale samozrejme aj od príchodu ďalších solventných investorov. Rezervy vidí aj v získavaní financií z európskych fondov. „Mojím cieľom je, aby mali Zvolenčania viac príležitostí zamestnať sa, k čomu treba zabezpečiť príliv investícií, čo sa nedá bez primeranej dopravnej dostupnosti Zvolena, a to čo sa týka rýchlostných ciest, tak aj civilného letiska na Sliači,“ mieni Juraj Pilát. „Chcem sa však venovať všetkým obyvateľom, chcem, aby žili v kultúrnejšom, čistejšom, i bezpečnejšom prostredí.“

Samozrejme, že splnenie náročných cieľov sa odvíja aj od spolupráce s budúcim mestským zastupiteľstvom. Sám kandiduje nielen na post primátora, ale ak mu voliči nedajú mandát na túto najvyššiu funkciu v meste, ochotne podá pomocnú ruku a dlhoročné skúsenosti a manažérske vedomosti aj ako poslanec mestského zastupiteľstva. Do zvolenského parlamentu kandiduje v desiatke nezávislých kandidátov, z ktorých niektorí už majú skúsenosti z činnosti mestskej samosprávy. Konkrétne ide o Ing. Andreja Banskeho, PdD, MUDr. Evu Čunderlíkovú a Jána Podkonického, ktorí kandidujú na Sekieri, JUDr. Miroslava Hábera a Ing. Juraja Piláta, ktorí kandidujú za Zlatý Potok, Stanislava Krška, Ing. Vladimíra Šeda a Ing. Ľudmilu Verčimákovú, ktorí sú na kandidátke na sídlisku Západ – Tepličky, Ing. arch. Beátu Mikušovú, kandidujúcu na Podborovej, a Jozefa Hrdličku, ktorý kandiduje v obvode č. 5, teda vo východnej časti centrálnej mestskej zóny.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM