Hokej

K slovenskému tímu sa pripoja aj majstri zo Zvolena: Kto posilní reprezentáciu?

V pondelok večer mali naplánovaný príchod do Piešťan aj traja čerství slovenskí šampióni. Asistenta trénera Andreja Podkonického doplnili z majstrovského HKM Zvolen aj dvaja hokejisti.

Ilustračný obrázok k článku K slovenskému tímu sa pripoja aj majstri zo Zvolena: Kto posilní reprezentáciu?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie v príprave na MS v Rige opustila trojica hráčov. S tímom sa už nepripravujú brankár Matej Tomek a dvojica útočníkov Daniil Fominych a Andrej Kollár. Na pondelkovom večernom zraze v Piešťanoch sa k národnému mužstvu pripojí avizovaná posila zo zámoria brankár Adam Húska.

Napokon pribudla aj dvojica Michal Ivan a Miloš Kelemen z majstrovského HKM Zvolen. V priebehu týždňa dorazí aj útočník Róbert Lantoši. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Zvolenské posily

Novými tvárami v tíme trénera Craiga Ramsayho sú Húska a Lantoši. Dvadsaťtriročný Húska odštartoval ročník vo Zvolene, následne sa presunul do zámoria, kde chytal za Hartford Wolf Pack v AHL. Za farmársky tím New Yorku Rangers absolvoval dovedna 13 duelov s bilanciou deväť víťazstiev a štyri prehry. V minulosti chytal za mládežnícke reprezentácie SR na šampionátoch do 18 i 20 rokov. Súčasťou mužského národného tímu bude premiérovo. Lantoši sa po štarte sezóny v Nitre rovnako pobral do zámorskej AHL. V drese Providence Bruins odohral 25 duelov s bilanciou deväť gólov a šesť asistencií. Za národný tím dosiaľ absolvoval 18 stretnutí, strelil v nich dva góly.

V pondelok večer mali napokon naplánovaný príchod do Piešťan aj traja čerství slovenskí šampióni. Asistenta trénera Andreja Podkonického doplnili z majstrovského HKM Zvolen aj dvaja hokejisti.

Dvadsaťjedenročný bek Michal Ivan sa po návrate zo zahraničia domov pod Pustý hrad stal defenzívou oporou zadných radov tímu trénera Petra Oremusa. Miloš Kelemen zasa spoľahlivým útočníkom, ktorý bol silný v osobných súbojoch aj v predbránkovom priestore. Výbornú tretiu sezónu v mužskom hokeji korunoval solídnymi štatistikami. V 54 dueloch ročníka vrátane play off nazbieral 43 bodov za 24 gólov a 19 asistencií a vyslúžil si angažmán v kvalitnejšej súťaži. V budúcom ročníku 2021/22 bude hrať za BK Mladá Boleslav.

Ďalšie aktuálne správy

Tretí kemp slovenskej reprezentácie v „bubline“ bude zároveň posledným v rámci prípravy v domácom prostredí. Hráči a členovia realizačného tímu ho odštartujú v pondelok večer. Po týždni v tréningovej záťaži následne v nedeľu predpoludním naberú smer Riga. Na šampionáte sa prvýkrát predstavia v jeho otvárací deň, teda už v piatok 21. mája vo večernom dueli A-skupiny proti Bielorusku.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery z rozhodujúceho finálového zápasu, v ktorom Zvolenčania zdolali Popradčanov!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

V OBRAZOCH: Rozhodujúci finálový zápas HKM Zvolen - HK Poprad
23
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM