Eva Drugdová Kultúra

Kam sa cez týždeň oplatí skočiť vo Zvolene? Opäť je z čoho vyberať

Ponuka akcií na najbližšie dni je znovu poriadne pestrá. Vybrali sme pre vás desiatku akcií, ktoré stoja za to!

Ilustračný obrázok k článku Kam sa cez týždeň oplatí skočiť vo Zvolene? Opäť je z čoho vyberať
10
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Dvor Zrnka zdravia

16. mája 2017 od 9.00 do 17.00, Hviezdoslavova ulica 20

Zrnko zdravia pripravuje stretnutie s dobrým jedlom a tvorivými rukami. Môžete tam nájsť domáce zaváraniny, ručne šité hračky, výrobky z kože, maľovanie na tvár aj hodváb, no a deti sa potešia tvorivým dielňam.

Zvolenské randevu. Hosť Maroš Kramár a Rasťo Piško

16. mája 2017 o 18.30, Hotel Poľana

Utorkový večer vám spríjemní pokračovanie hudobno-zábavnej šou Jána Snopka so známymi osobnosťami. Môžete sa tešiť na Rasťa Piška a Maroša Kramára.

Inéz Melichová a Mária Blšáková

17. mája 2017 o 16.30, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Vo zvolenskej knižnici sa uskutoční dvojkrst kníh slovenských autoriek, pričom nebude chýbať ani autogramiáda a predaj kníh. Inéz Melichová vám odprezentuje svoju novú knihu Milenci prežijú a Mária Blšáková predstaví román Takmer zabudnutá láska.

Riešenie parkovania na sídlisku Západ – Tepličky

18. mája 2017 o 18.00, ZŠ Námestie mládeže, aula

Ak vás stále trápia problémy s parkovaním na sídlisku Západ, môžete sa k tomu pokojne vyjadriť. V aule základnej školy na sídlisku Západ sa totiž uskutoční verejná diskusia vedenia mesta s občanmi.

Štvorylka

19. mája 2017 o 12.00, Námestie SNP

Na zvolenskom námestie sa na poludnie bude konať hromadné tancovanie štvorylky. Festival predstavuje synchronizované tancovanie štvorylky v rôznych mestách, väčšinou 3. piatok v mesiaci máji na významných verejných miestach. Mladí ľudia môžu dokázať, že sa vedia tešiť z tanca a poriadne sa zabaviť.

Juraj Soviar – prezentácia knihy Nemaľuj ženu na stenu

19. mája 2017 o 17.00, Krajská knižnica Ľ. Štúra

Juraj Soviar je básnik a textár, no predovšetkým známy ako textár skupiny Elán. Písal texty pre Vaša Patejdla, Janka Lehotského, Paľa Drapáka, či skupinu Taktici. V súčasnosti je na umeleckej voľnej nohe. Doposiaľ vydal tri knižky a chystá sa predstaviť svoju najnovšiu – Nemaľuj ženu na stenu, ktorá je výberom piesňových textov.

Vegánska večera

19. mája 2017 o 17.30, Alimonia, Námestie SNP

Priaznivci vegánskej stravy rozhodne nevynechajú večeru v Alimonii, na ktorej budú môcť ochutnať vegánsku stravu a podeliť sa o recepty. Každý účastník prinesie akékoľvek vegánske jedlo a vytvorí sa jeden spoločný stôl, z ktorého si naberiete, na čo máte chuť. Prekvapením večera je mladá kapela Lusk, ktorá vám spríjemní čas.

Family day spojený s detskou letnou burzou

20. mája 2017 o 10.00, Občianske centrum OKO, Zvolen-Západ

Pre rodiny s deťmi je naplánovaný deň plný zábavy. Na najmenších čakajú rôzne športové aktivity, vedomostné súťaže, aktivity na motoriku, skákací hrad a maľovanie na tvár. Mamičky si zatiaľ budú môcť nakúpiť detské oblečenie a športové potreby na letnej burze, ktorá sa uskutoční v občianskom centre OKO.

Soul/Funk/Breaks

20. mája 2017 o 21.00, BarBar, Námestie SNP 36

V sobotu vás v BarBare čaká príjemný hudobný večer, kde sa o zábavu postarajú Danyl a Kozmo.

Noc múzeí a galérií

20. mája 2017, SNG Zvolenský zámok a Lesnícke a drevárske múzeum

Noc múzeí a galérií je celoeurópske podujatie, ktorého cieľom je prezentovať kultúrne dedičstvo pri neformálnom vzdelávaní a kultivovanom oddychu. V tomto čase múzeá a galérie otvárajú verejnosti svoje skryté komnaty a odkrývajú tajomstvá, ktoré si starostlivo strážia. Čo všetko vám poodhalí Slovenská národná galéria a Lesnícke a drevárske múzeum? Príďte odkryť ich tajomstvá v túto výnimočnú noc.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM