Stanislav Černák Rôzne

Kamery za 1 rok pomohli objasniť 592 priestupkov, pribudnú v meste ďalšie?

Mestská polícia vo Zvolene má k dispozícii kamerový systém, ktorý zahrňuje jedenásť kamier. Nové by sa zišli, ale nie sú na ne peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Kamery za 1 rok pomohli objasniť 592 priestupkov, pribudnú v meste ďalšie?
Foto: Stanislav Černák

Vo Zvolene má mestská polícia k dispozícii 11 kamier. Za vlaňajší rok pomohol tento bezpečnostný kamerový systém objasniť 592 priestupkov. „Náš kamerový systém využívajú všetky zložky polície od Obvodného oddelenia, cez Dopravný inšpektorát až po kriminálku,“ prezradil zástupca náčelníka Mestskej polície vo Zvolene Ján Kentoš.

Chcú viac kamier

Naposledy do kamerového systému pribudli v roku 2011 tri kamery na autobusovej stanici. A zišli by sa ďalšie, no nie sú na ne peniaze. „Žiadali sme viac kamier, ale nie sú na ne financie,“ dodal Kentoš.

Medzi kritické miesta stále patrí aj Námestie SNP, kde by sa určite zišlo viac kamier. „Radi by sme mali viac kamier na Námestí SNP a na Hviezdoslavovej ulici,“ netajil Ján Kentoš.

Ľudia chcú viac kamier. Radi by ich mali aj na sídliskách. „Všetko je to otázka financií, na tom to stojí a padá,“ povedal zástupca náčelníka Mestskej polície. „Uvítala by som kamery aj na našom sídlisku. Cítila by som sa bezpečnejšie najmä po tme,“ povedala pani Zuzana zo Sekiera a pokračovala, „zišli by sa v okolí nákupného centra.“

Kamery na cintoríne

Momentálne sa pripravuje kamerový systém na zlatopotockom cintoríne. „Cintorín na Zlatom potoku je veľmi frekventovaný. Keď tam namontujeme kamery, ľudia sa budú cítiť bezpečnejšie,“ dodal Kentoš.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM