Zuzana Vajayová Rôzne

Kamery budú už aj v druhom podpolianskom meste

Kamerový bezpečnostný systém začnú v najbližších mesiacoch budovať už aj v Hriňovej v okrese Detva. Mesto získalo na svoj projekt budovania monitorovacieho systému finančnú podporu z Ministerstva vnútra SR.

Podľa primátora Stanislava Horníka mesto v súčasnosti pripravuje na dodávateľa kamerového systému zadanie do verejnej obchodnej súťaže. Projekt pôvodne počítal s osadením 16 kamier. Financie, ktoré dostali z ministerstva však postačujú len na asi šesť kamier. Mesto navyše musí kúpiť aj vlastný server, kde sa záznamy budú ukladať.

Prostredníctvom kamier budú môcť monitorovať niekoľko z hľadiska trestnej činnosti najvyťaženejších miest. Tie síce kriminalitu z ulíc mesta úplne neodstránia, určite však pomôžu k odhaleniu doteraz anonymných zlodejov či výtržníkov.

Kamery by mali monitorovať okolie Vegas klubu, kde sa počas víkendov a najmä v noci koncentruje mládež. Bezpečnostné „oko“ by malo byť aj v blízkosti autobusovej stanice, kde v minulosti dochádzalo aj ku krádežiam nafty z autobusov.

Ďalším miestom bude priestranstvo budúceho hriňovského námestia a kamery by mali byť aj pri mestskom úrade a na sídlisku Murínka. Primátor by však ešte chcel monitorovať aj okolie základnej školy na starom sídlisku.

Kamery by mali sledovať vytypované miesta už na konci tohto roku. Keďže mesto nemá vlastnú mestskú políciu, vyhodnocovanie záznamov z kamerového systému bude mať na starosti pracovník mestského úradu.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM