Alžbeta Paulíková Rôzne

Keď na vás prídu nákupné chúťky: Päť zaujímavých obchodov, ktoré môžete nájsť vo Zvolene

Kto by to už nepoznal. Takpovediac nákupné chúťky občas prídu na každého. A vtedy nastane čas vyraziť si do obchodov. Vo Zvolene sa dajú nájsť pritom aj rôzne zaujímavé predajne. Pozrite si päť z nich, ktoré zaujali nás.

Ilustračný obrázok k článku Keď na vás prídu nákupné chúťky: Päť zaujímavých obchodov, ktoré môžete nájsť vo Zvolene
Zdroj: Dnes24.sk

Orientálny zážitok

Hneď ako tam vojdete, cítite sa ako v orientálnej krajine. Farebné závesy, netradičné sochy, zaujímavé vône. Na svoje si tam prídu milovníci Ázie, ktorí by radi mali kus tejto kultúry, histórie, náboženstva či umenia priamo doma. Hovoríme o etno obchode BUBO-STYLE. Nachádza sa priamo na Námestí SNP a svojim zákazníkom ponúka produkty zhotovené výhradne z prírodných materiálov. Mnohé z nich sú dokonca vyrábané ručne.

V tomto zvolenskom obchode nájdete drevené predmety, strieborné šperky, orientálny nábytok, keramiku, oblečenie, ale napríklad aj hudobné nástroje. Všetky tieto veci dýchajú exotikou a spiritualitou krajín ako sú India, Nepál, Tibet, Thajsko a Indonézia, ktoré sú v mnohých ohľadoch odrazom značnej kultúrnej odlišnosti. Možno aj práve preto je etno štýl u nás taký obľúbený.

Lietadlo priamo doma

V ďalšom zaujímavom obchode v našom meste si môžete poskladať čo len chcete. Máte radi autá, formuly, lietadlá či vlaky? Z tohto obchodu si ich môžete zobrať priamo domov. Modelárstvo Mirama ponúka modely rôzneho typu a veľkosti. Priaznivci modelov v ňom nájdu všetko, čo pre svoje hobby potrebujú. Do predajne, ktorú nájdete v obchodnom dome TPD na zvolenskom sídlisku Západ, často prichádzajú rodiny s deťmi či ľudía, ktorí chcú nakúpiť darčeky. Návštevníci v ňom nájdu napríklad balzové hádzadlo, plastikový model alebo funkčné RC autíčko.

Rovnako tam zvyknú zavítať aj študenti, ktorí pre svoje práce potrebujú rôzny materiál alebo nástroj, ako napr. balzu, rôzne nosníky, lepidlá, farby, skalple, jemne pílky, ale aj strom či trávu a kameň, ako vernú kópiu. V modelárstve vám v prípade nejasností poradí odborný personál.

Potešenie z hudby

V tomto obchode sa nájdu predovšetkým hudobníci. Zameriava sa totiž na predaj hudobných nástrojov, príslušenstva, nôt a služby pre hudobníkov. Obchod Total Music, ktorý nájdete v jednom z podchodov na Námestí SNP, sa snaží vyhovieť čo najširšiemu spektru zákazníkov. V predajni privítajú začínajúcich hudobníkov, rovnako pokročilých a skúsených muzikantov až po zvukových technikov, hudobné školy či rôzne inštitúcie. Priamo na mieste majú obsiahly sortiment a zákazníci si môžu vyskúšať a vybrať nástroj alebo príslušenstvo podľa vlastných predstáv.

Personál v Total Music je presvedčený, že pri hudobných nástrojoch sa oplatí nástroj reálne chytiť do ruky a vyskúšať. V ponuke môžete nájsť rôzne druhy gitár a basgitár, bicích, klávesových, sláčikových nástrojov, a príslušenstva, ako sú mikrofóny, káble, hudobné aparatúry, zvukové efekty, súčasti nahrávacieho štúdia, slúchadlá a mnoho ďalšieho. Začínajúcim, ale aj skúseným muzikantom tu radí odborný personál, ktorý sa špecializuje na rôzne typy nástrojov a ich príslušenstvo.

Zdravá výživa

Ste zástancom zdravého životného štýlu a prispôsobujete tomu aj svoj jedálniček? Patríte medzi celiatikov či diabetikov a máte tým pádom jedálniček obmedzený? V tom prípade si určite prídete na svoje v obchode Ekoštýl. Široký sortiment produktov ponúka množstvo chutných výrobkov nielen pre celiatikov a diabetikov, ale aj pre vegetariánov či vegánov. Ekoštýl ponúka aj raw food. Pokiaľ si chcete pochutnať na nejakej sladkosti, v tomto obchode nájdete dokonca aj zdravú čokoládu, ktorá neobsahuje stužené tuky.

Okrem zdravej stravy tu zákazníci nájdu aj rôzne zdravotné oleje, tinktúry, zaujímavé bylinky či čaje. Z obchodu vyžaruje príjemná atmosféra a hneď pri vstupe vás privíta milý, ale hlavne odborný personál. Každému zákazníkovi poradí a vyberie produkt presne na mieru a podľa jeho požiadaviek a potrieb. Zvolenský obchod Ekoštýl sa nachádza na Námestí SNP v Central shoppingu.

Rozhodli sa obohatiť sortiment hračiek

Ponuka darčekov a hračiek sa im v našom meste zdala jednostranná. Rozhodli sa ju preto obohatiť. Zakladatelia predajne Monniegifts hľadali hračky, hlavolamy a iné darčeky, ktoré by boli kvalitné, pekné, ale hlavne mali nejakú myšlienku. Monniegifts je obchod, v ktorom si príde na svoje každý tvorivý a hravý človek. Samozrejme, nemusí to byť len dieťa. Hračky nie sú len na pobavenie, ale slúžia aj na rozvíjanie schopností. Preto v Monniegifts nájdete predmety, ktoré sú zamerané na rôzne oblasti – na tvorivosť, rozvoj umeleckých schopností, rozvoj jemnej motoriky, logického myslenia, na získanie vyjadrovacích schopností, základných poznatkov matematiky, fyziky či ekológie. Pre tých starších sú pripravené zaujímavé hlavolamy.

V obchode, ktorý sa nachádza na Námestí slobody oproti Parku Ľudovíta Štúra, nájdete aj klasické hračky, na ktoré sa časom pozabudlo, no pre naše deti môžu byť inšpirujúce. S produktmi od renomovaných európskych výrobcov môžete zažiť trochu kreativity a hravosti a pritom sa aj niečo naučiť. Milý personál vie všetkým zákazníkom poradiť, ktoré hračky sú primerané schopnostiam pre konkrétny vek.

Môže vás zaujímať:

Skúsená kaderníčka z nášho mesta to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú zvolenské nevesty

Keď ich zbadáte, hneď viete, že ste doma: 10 vecí, bez ktorých by Zvolen nebol Zvolenom

OBRAZOM: Aj takéto obchody môžete nájsť vo Zvolene
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM