Jakub Forgács Rôzne Správy

Kocúrik, ktorý si získal srdcia Zvolenčanov: Murko je veľký dobrodruh, FOTO

V uliciach Zvolena neraz stretnete ľudí venčiacich svojich psíkov. Žije tu však aj kocúrik, ktorý spoznáva mesto z bundy svojho parťáka Maja. Spoločne chcú inšpirovať ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Kocúrik, ktorý si získal srdcia Zvolenčanov: Murko je veľký dobrodruh, FOTO
12
Galéria
Zdroj: Murko a Majo

Zvolenčan Majo Syro sa do povedomia ľudí dostal nezvyčajným spôsobom. Na facebookovom blogu Murko a Majo zverejňuje príbehy, ktoré zažíva na prechádzkach so svojím kocúrikom, ktorého nosí v bunde. Píše ich práve z pohľadu štvornohého chlpáča.

Silné puto

„Murko je nájdené mačiatko, plačúce pri plote v Bacúrove. Asi stratilo mamu. Mal cca dva týždne, keď si našiel cestu ku nám. Bol chorý, slabý a mal zahnisané očká ,“ spomína Majo na ich prvé stretnutie.

So svojou manželkoiu Majkou sa ho teda ujali a vyliečili ho. „Keďže v tom čase som nabúral na motorke, tak som cca týždeň ležal v posteli a Murko so mnou. Spával na mne. A takto nejako vzniklo puto,“ hovorí.

Myslí si, že keďže Murko veľmi skoro stratil mamu a nevyrastal spolu s mačkami, tak Majku a Maja prijal za svoju svorku, rodinu.

„Vytvorilo sa zvláštne puto s absolútnou dôverou a asi na základe toho sa Murko naučil takýmto spôsobom chodiť so mnou "v klokaňom vaku“ na prechádzky. Trochu sa síce na začiatku bál psíkov, ale učíme sa každý deň. Už len zalezie do bundy a má pokoj," vysvetľuje Majo.

V „spiacom“ Zvolene

„Keďže som veľmi vyťažený človek, na prechádzky chodím s Murkom veľmi skoro ráno, mnohokrát pred východom slnka,“ pokračuje Majo so slovami, že spolu spoznávajú rôzne zákutia ešte „spiaceho“ Zvolena.

„Keď ma niečo zaujme, snažím sa ten okamžik zachytiť a podeliť sa s ním. Preto vznikol aj osobný blog Murko a Majo, kde zdieľame naše postrehy. Budeme sa ľuďom snažiť ukázať nielen fotky, ale aj osobné postrehy z pohľadu Murka ako bytosti, ktorá nemá ešte "svet s nálepkami“, a že na rôzne veci či témy môžeme sa pozerať z mnohých uhlov pohľadu," vysvetľuje Majo.

Svojimi videami chce inšpirovať ľudí, aby napríklad pomohli vytvoriť krajšie okolie. „Vyzbierame napríklad smeti pri Hrone. Po nás, nás všetkých,“ upresňuje.

Malý dobrodruh

Ako spomenul, chystajú sa aj na dlhšie túry, spoznávať hory. „Murko nosí postroj a behá aj vonku, hlavne po stromoch. Zatiaľ nie na voľno, kvôli psom. Uvidíme, čo všetko čas prinesie,“ hovorí Majo.

Akákoľvek činnosť podľa jeho slov prináša aj negatívne reakcie a stretáva sa s nimi tiež. „Niektorí ľudia nemajú radi naše príspevky. A áno, z ich uhla pohľadu majú pravdu. Ale nie, my sa nebojíme prekážok, ich prekonaním sa len posilníme,“ pokračuje Majo.

Po prechádzke Murko trávi čas s dvomi ďalšími kamarátmi, vyliečenými mačiatkami Mimi a Chlpáčom. „Tie nedokážem nosiť na prechádzky, nemajú to rady. Murko to zbožňuje,“ povedal.

„Raz som išiel na prechádzku bez Murka. Keď ma videl cez okno, ako odchádzam preč v čase, ako máva pravidelnú prechádzku, nahneval sa,“ dodal Majo so slovami, že Majka, ktorá zostala doma, bola svedkom malej demolácie bytu, ktorou kocúrik vyjadril svoj nesúhlas.

Zábery Murka a Maja na prechádzkach si môžete pozrieť aj v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Kocúrik Murko spoznáva mesto z bundy svojho parťáka
12
Galéria
Zdroj: Murko a Majo
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM