Stanislav Černák Rôzne

KOMPLETNÝ PREHĽAD: Na sídliskách sa začne jarné čistenie ulíc a parkovísk!

Na zvolenských sídliskách začne už tento víkend čistenie parkovísk a ulíc. Majitelia motorových vozidiel by mali svoje autá preparkovať. Prinášame vám kompletný prehľad čistenia jednotlivých sídlisk.

Ilustračný obrázok k článku KOMPLETNÝ PREHĽAD: Na sídliskách sa začne jarné čistenie ulíc a parkovísk!
Foto: Stanislav Černák

Vonku to už vyzerá, že skutočná jar je konečne tu. S ňou je spojené aj pravidelné čistenie ulíc a parkovísk vo Zvolene, ktoré malo začať skôr, ale počasie to nedovolilo. „Harmonogram sme mali urobený už dávnejšie, ale škrt cez rozpočet nám spravilo počasie. Zimná údržba všade končí 15. marca, ale u nás ešte na konci marca napadlo veľa nového snehu,“ povedala vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy mesta Zvolen Anna Bešinová.

Najprv Sekier

Hlavné ulice sa už vo Zvolene začali čistiť postupne. „Blokové čistenie začne počas tohto víkendu na Sekieri, budúci víkend to bude na Zlatom Potoku a Podborovej, potom zas na Západe. V priebehu týždňa sa čistia centrálne mestské zóny Západ a Východ,“ ozrejmila Anna Bešinová.

Jarné čistenia parkovísk a ulíc prebiehajú na zvolenských sídliskách väčšinou cez víkendy. „Väčšinou sa to robieva počas dní voľna, pretože je väčšia pravdepodobnosť, že ľudia budú doma a budú tak môcť preparkovať svoje vozidlá,“ ozrejmila Anna Bešinová.

Potrebná je spolupráca majiteľov áut

Pri tomto čistení bude potrebné, aby spolupracovali aj občania Zvolena, najmä teda majitelia áut. Počas čistenia parkovísk bude potrebné, aby preparkovali svoje vozidlá. „Pri blokovom čistení jednotlivých sídlisk sa vždy vyvesia oznamy s termínom čistenia, aby na parkoviskách nestáli autá,“ povedala Bešinová a pokračovala, „aby sa tieto plochy vyčistili tak ako majú, musia byť úplne prázdne. Čistenie sa robí v súčinnosti s Mestskou políciou.“

Môže sa však stať, že na parkovisku ostanú niektoré autá aj tak. Ako sa bude postupovať v takom prípade? „Keď na parkovisku ostane nejaké auto, bude sa plocha čistiť okolo auta tak, aby ho čistiaci stroj nepoškodil a nepoškriabal. Teda stroj nebude môcť ísť veľmi blízko k autu a vyčistí plochu iba okolo neho. V praxui to znamená, že tam kde auto stálo ostane špina,“ zakončila vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy.

Harmonogram čistenia sídlisk:

13.4.2013 – Záhonok – Sekier

14.4.2013 – Lipovec

20.4.2013 – Podborová

21.4.2013 – Zlatý potok

27.4 – 28.4.2013 – Západ

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM