Správy Samospráva

Koniec hazardným hrám vo Zvolene? Vyjadrite sa v HLASOVANÍ

S prijatou novelou zákona o hazarde sa mesto zatiaľ neoboznámilo. Nás zaujíma váš názor.

Ilustračný obrázok k článku Koniec hazardným hrám vo Zvolene? Vyjadrite sa v HLASOVANÍ
Zdroj: TASR/AP

Novelu zákona o hazardných hrách prijali zvolenskí poslanci len pred niekoľkými dňami, nebolo tak možné sa s ňou zatiaľ podrobne oboznámiť. Na otázku, či navrhne primátorka Zvolena Lenka Balkovičová zákaz hazardu v meste, tak v piatok odpovedal zvolenský hovorca Martin Svatuška.

Čo na to mesto?

Ako dodal, akejkoľvek prípadnej zmene všeobecne záväzného nariadenia mesta by pritom mala predchádzať odborná diskusia, ktorá v tomto prípade pre krátkosť času zatiaľ nebola.

„Mesto Zvolen nedávno obmedzilo hazardné hry na svojom území aj mimo možností, ktoré samospráve prináša novela zákona. Poslanci mestského zastupiteľstva sa na svojom rokovaní stotožnili s názorom zakázať hazard v meste počas vybraných 12 dní tak, ako to umožňuje legislatíva platná v súčasnosti,“ poznamenal Svatuška.

Aj bez petície

Národná rada SR tento týždeň schválila novelu zákona o hazardných hrách, na základe ktorej budú môcť mestské zastupiteľstvá prostredníctvom všeobecne záväzného nariadenia zakázať hazardné hry na území mesta bez predloženia petície.

Nová legislatíva, ktorá má byť účinná od 1. novembra 2020, zároveň zakazuje umiestňovanie herní na vodorovnú vzdialenosť menej ako 500 metrov od školy, školského zariadenia, zariadenia sociálnych služieb, zariadenia pre liečbu nelátkových závislostí a ubytovne mládeže, ak to stanoví obec všeobecným záväzným nariadením.

Aký je váš názor?

Nás zaujíma, čo si o tomto návrhu myslíte vy. Ste za zákaz hazardu na území mesta? Vyjadriť sa môžete v ankete pod textom do utorka 6. októbra (12.00 hod.).

Foto: ilustračné

Ste za zákaz hazardu na území mesta?

Nie
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM