Správy

Koronavírus: Máte vybavovačky na mestskom úrade? Zvolen obmedzil stránkové hodiny

Na dočasnom obmedzení stránkových hodín mestského úradu sa dohodli členovia krízového štábu mesta Zvolen, ktorí priebežne sledujú vývoj situácie z dôvodu šírenia nákazy novým koronavírusom na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Máte vybavovačky na mestskom úrade? Zvolen obmedzil stránkové hodiny
23
Galéria
Zdroj: TASR

Ako puviedol hovorca Mestského úradu vo Zvolene Martin Svatuška, nejde však o nič nové, Zvolenčania sú na tento systém zvyknutí počas bežných týždňov v utorky a štvrtky, keď zamestnanci úradu vybavujú osobne s klientmi iba neodkladnú agendu, ostatné bežné záležitosti riešia telefonickou alebo emailovou formou.

„Od 12. marca tak budú všetci jednotlivci, ktorí navštívia mestský úrad, usmernení v tomto zmysle pracovníkmi prvého kontaktu,“ priblížil.

„Od nastúpenia do funkcie primátorky som presadzovala otvorenosť úradu, preto je aj pre mňa samotnú takéto opatrenie nepríjemné, no v súčasnom stave mimoriadne dôležité,“ uviedla k prijatému opatreniu primátorka mesta Lenka Balkovičová.

K odporúčaniu krízového štábu došlo aj preto, lebo obyvatelia veľmi málo rešpektovali pondelkovú výzvu mesta, aby obmedzili osobné návštevy úradu a záležitosti riešili telefonicky alebo prostredníctvom emailovej pošty.

„Mesto síce potrebuje kontakt so svojimi obyvateľmi, aj tomu je však nadradená otázka zdravia. Budova mestského úradu je miestom, kde prichádzajú bežne stovky ľudí, snažíme sa týmto krokom čo najviac obmedziť riziko prípadného prenosu vírusu medzi Zvolenčanmi. Ide o dočasný stav, ktorý pominie ihneď, ako pominú dôvody, pre ktoré bolo opatrenie prijaté,“ dodala zvolenská primátorka.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM