Jakub Forgács Správy

Koronavírus: Mimoriadne opatrenia na zvolenskej univerzite: Prerušila výučbu

Vysokoškolákov čaká v najbližších dňoch samoštúdium. Aké opatrenia zaviedla Technická univerzita vo Zvolene pre koronavírus?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Mimoriadne opatrenia na zvolenskej univerzite: Prerušila výučbu
23
Galéria
Zdroj: TUZVO

Z dôvodu šírenia koronavírusu SARS-CoV-2 vedenie Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO), ktorá má celoslovenskú pôsobnosť, prijalo preventívne opatrenia s cieľom predísť šíreniu nákazy. Informuje o tom vedenie Technickej univerzity vo Zvolene na svojej webovej stránke.

"Od pondelka 9. marca 2020 do nedele 15. marca 2020, t. j. na jeden týždeň, prerušujeme prezenčnú výučbu vo všetkých troch stupňoch štúdia. V treťom stupni štúdia bude prebiehať len vedecká časť štúdia,“ uvádza sa na webe.

Vysokoškolákov čaká samoštúdium

Ako sa píše na stránke, pedagogický proces bude prebiehať formou samoštúdia alebo inou vhodnou metódou. Podrobnosti stanovia dekani fakúlt a nimi poverené osoby.

„Týmto vyzývame všetkých zamestnancov zapojených do vzdelávacieho procesu, aby študentom poskytli všetky potrebné informácie a podklady, aby sa mohli počas prerušenia prezenčnej výučby venovať samoštúdiu,“ uvádza ďalej TUZVO.

Hromadné akcie zrušili

Rektor po konzultácii na základe rozhodnutia vedenia dôrazne odporúča študentom bývajúcim na internátoch, aby počas prerušenia prezenčnej výučby odišli domov. „Upozorňujeme, že v prípade výskytu nákazy na internátoch sa ubytovaní budú musieť podvoliť karanténnemu režimu,“ spomína sa na stránke.

„Zároveň rušíme všetky zasadnutia samosprávnych akademických orgánov ako sú vedecké rady či akademické senáty a všetky hromadné podujatia v priestoroch univerzity. Študenti, sledujte, prosím, svoje univerzitné e-mailové schránky a webovú stránku univerzity. Situáciu naďalej monitorujeme a o ďalších správach budeme okamžite informovať,“ píše sa na webe TUZVO.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM