Jakub Forgács Správy

Koronavírus vo Zvolene: Koľko je pacientov a akú vakcínu začnú podávať v očkovacom centre?

Zvolenská nemocnica hlási ďalší pokles pacientov s koronavírusom. Zmena vraj čoskoro nastane aj vo veľkokapacitnom očkovacom centre.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus vo Zvolene: Koľko je pacientov a akú vakcínu začnú podávať v očkovacom centre?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Nemocnica AGEL Zvolen môže aj po ďalšom týždni konštatovať zlepšenie pandemickej situácie. „Obavy, ako sa prejaví Veľká noc sa teda nepotvrdili. Nemocnica postupne spúšťa aj plánovanú operatívu. K zmene však dôjde vo veľkokapacitnom očkovacom centre v budove Doprastavu. Vakcínu AstraZeneca by mala nahradiť po novom vakcína Pfizer/Biontech,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Aktuálne čísla

"Oproti minulému týždňu nám opäť poklesol stav hospitalizovaných pacientov s potvrdeným koronavírusom. K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť osem pacientom s covid-19, podporu umelej pľúcnej ventilácie si vyžadujú piati pacienti, dvaja sú napojení na neinvazívnu ventiláciu a 19 pacientov je suspektných,“ uviedla aktuálne čísla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Rovnako ako minulý týždeň má nemocnica má už len dvoch zamestnancov s diagnózou covid-19, nikto nie je v karanténe.

Priaznivý vývoj pandémie v celom regióne potvrdzuje aj testovanie na koronavírus. "Za uplynulý týždeň sme vykonali 381 PCR testov, 42 testov zo slín a 767 antigénových testov, pričom pozitívni výsledok mali len traja testovaní,“ informovala riaditeľka nemocnice.

Ďalšie aktuálne správy

Čím sa bude očkovať?

Od začiatku očkovania v obidvoch centrách vo Zvolene zaočkovali už takmer 16 200 ľudí.

"Podľa aktuálnych informácií, od mája by sme vo veľkokapacitnom očkovacom centre mali začať očkovať už len vakcínou Pfizer/Biontech, chce to menšie organizačné zmeny najmä čo sa týka skladovania a prípravy vakcíny, ale budeme na to pripravení,“ uistila Veselá.

Nemocnica postupne rozbieha aj plánované operácie, za minulý týždeň bolo odoperovaných 58 pacientov. Zákaz návštev pacientov a prísne protiepidemické opatrenia zatiaľ zostávajú v platnosti.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery z veľkokapacitného očkovacieho centra vo Zvolene!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: BBSK otvoril ďalšie veľkokapacitné očkovacie centrum vo Zvolene
15
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM