Jakub Forgács Správy

Koronavírus: Zvolenský okres s novými prípadmi nákazy. O koho ide?

Na Slovensku pribudol rekordný počet nových prípadov ochorenia Covid-19. Medzi 114 nakazenými sú aj ľudia z nášho okresu.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Zvolenský okres s novými prípadmi nákazy. O koho ide?
18
Galéria
Zdroj: TASR

Počas stredy (15. 4.) pribudlo na Slovensku 114 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 2967 vzoriek. Spolu je na Slovensku 977 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Ako uvádza Ministerstvo zdravotníctva SR na svojom webe, medzi novými prípadmi sú aj ľudia zo Zvolenského okresu: 33-ročný muž a 30-ročná žena s neznámym bydliskom, ktorá sa momentálne nachádza v karanténnom stredisku Donovaly.

Eliášová doplnila, že celkovo s negatívnym výsledkom je 33 481 testov. Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 165 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19 a 92 pacientov má podozrenie na toto ochorenie.

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) je sedem pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii. Najmladšia osoba s ochorením COVID-19 zo štatistík rezortu má jeden rok, najstaršia 97 rokov.

MZ SR doplnilo, že 12 pacientov evidujú v karanténnej stanici, respektíve v karanténnom centre, jeden prípad (pozn. red.: vyššie spomínaný) je v karanténnom stredisku Donovaly a 11 prípadov v Akadémii Policajného zboru v Bratislave.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálne zábery vyľudneného Zvolena!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ľudoprázdne ulice Zvolena, život utíchol aj v centre
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM