Jakub Forgács Správy

Krásne, čo sa podarilo vo Zvolene: Takmer 400 ľudí bežalo pre chorého Samka, FOTO

Keď sa spoja správni ľudia, dokážu veľké veci. Podarilo sa to aj vo Zvolene, kde pre chorého chlapca doslova vybehali tisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Krásne, čo sa podarilo vo Zvolene: Takmer 400 ľudí bežalo pre chorého Samka, FOTO
26
Galéria
Foto: Martin Richtárech

Na bežeckom okruhu ZŠ Hrnčiarska vo Zvolene to v sobotu predpoludní žilo. Stovky ľudí bežali často na hrane síl. Nebojovali však medzi sebou, bežali pre chorého Samka.

„Táto myšlienka v našom klube Spartans Zvolen, spojiť beh – urobiť niečo pre seba a zároveň pomôcť niekomu, kto to potrebuje, vznika niekedy v apríli a išli sme do toho s očakávaním max 100 ľudí. To, čo sa podarilo, nás veľmi milo prekvapilo,“ uviedol pre spravodajský portál Zvolen 24 Rado Šimo, hlavný organizátor podujatia Hodinovka pre Samka a zároveň aj zakladateľ tréningového klubu Spartans Zvolen.

Ako ďalej uviedol, na behu sa zúčastnilo 382 bežcov, ktorí dokopy odbehli 11 093 kôl. Za každé jedno kolo zaplatili sponzori 30 centov, ktoré Samkova rodina využije na rehabilitácie a cvičenia.

„Po vyzbieraní peňazí od bežcov aj od sponzorov sa Samkovym rodičom odovzdalo 2 578 eur,“ pokračoval Šimo.

„Takúto akciu sme robili prvýkrát. Inšpirovali sme sa práve charitatívnou akciou Benefičné angličáky pre Jožka v Banskej Bystrici, ktorej sme sa zúčastnili. Určite chceme do budúcna v takýchto charitatívnych akciách pokračovať a urobiť z toho tradíciu,“ dodal na záver.

Fotky z behu si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Hodinovka pre Samka vo Zvolene
26
Galéria
Foto: Martin Richtárech
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM