Tlačové správy

Kremnica bude oslavovať vo veľkom: Historický sprievod či HEX, zďaleka nie je všetko!

V Kremnici už teraz gradujú prípravy na oslavy 690. výročia udelenia mestských práv mestu. Pozrite ten nabitý program, určite vás niečo zaujme.

Ilustračný obrázok k článku Kremnica bude oslavovať vo veľkom: Historický sprievod či HEX, zďaleka nie je všetko!
3
Galéria
Foto: Ivan Čillík / Zdroj: KIC Kremnica

Kremnica oslavuje 690. výročie udelenia mestských privilégií a zároveň založenia mincovne. Podľa Kremničanov je teda dôvod na parádne oslavy. A oslavovať sa bude celý týždeň.

Podujatia pre všetkých

Keďže má Kremnice narodeniny, našim cieľom bolo, aby si každý obyvateľ mesta našiel v v programe podujatie, ktoré ho zaujme. Ťahákov by preto malo byť viac, podľa vekovej kategórie,“ hovorí Zuzana Tileschová, riaditeľka Kultúrneho a informačného centra (KIC) Kremnice.

Začína sa v pondelok 10. septebmra. „Tieto podujatia sú určené obyvateľom Kremnice a jej okolia, určite však budú zaujímavé aj pre ľudí z okolitých miest a obcí. Program začne gradovať v piatok 14.septembra, kedy sa v Akropole uskutoční koncert Majka Spirita. Tento by mal byť prvým ťahákom účasti na oslavách,“ konkrtetizuje Tileschová.

** Vyvrcholením týždňa osláv bude sobola 15. septembra.** Celodenný program na hlavnom pódiu na Štefánikovm námestí má za cieľ uspokojiť milovníkov rôznych hudobných žánrov. Zahrajú domáce i cezpoľné kapely.

V sobotu by ste chýbať nemali

Topkou kremnických osláv bude historický kráľovský sprievod, živá pripomienka atmosféry z tohto obdobia. Honosný sprievod plný farieb, kostýmov, stredovekých šľachticov, kráľovskej rodiny, ale aj bežných mešťanov, hrdých Kremničanov, sa od Kostola sv. Alžbety presunie mestom až k pódiu na Štrefánikovom námestí, kde si pripomenieme odovzdanie privilegiálnej listiny panovníkom, Kremnicu pozdravia zástupcovia partnerským miest a hostia. Sprievod bude pokračovať do Kostola sv. Kataríny, kam hostí odprevadí na slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva.

Headlinerom osláv je skupina Hex, chýbať nebude lampiónový sprievod ukončený ohňovou šou a večer zavŕšia legendárne hity Queenu.

Podrobný program na každý deň, nájdete v našej galérii.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Kremnica chystá veľké oslavy
3
Galéria
Zdroj: KIC Kremnica
Zdroj: KIC Kremnica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM