Kultúra

Ktorý sa vám najviac pozdáva? Niekoľko tipov ako si vo Zvolene spestriť voľný čas

Je tu prvý októbrový týždeň. Nechajte sa inšpirovať naším výberom podujatí a využite voľno po škole či práci naplno.

Ilustračný obrázok k článku Ktorý sa vám najviac pozdáva? Niekoľko tipov ako si vo Zvolene spestriť voľný čas
18
Galéria
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk

CHARLEYHO TETA

1.10. o 18:30, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Hneď úvod týždňa si spestrite veselým programom. Veselohra Charleyho teta je evergreenom medzi komédiami a vy sa na nej môžte zabaviť už tento pondelok. V sále divadla sa môžete tešiť na anglický humor, plejádu komických situácií a skvelé pesničky.

HUBY

3.10 – 5.10, od 11:00 do 17:00 , Lesnícke a drevárske múzeum

V priestoroch Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene sa bude konať trochu netradičná výstava Huby. V tomto jesennom období na hríby určite radi zájdu mnohí z vás, tak neváhajte a príďte na túto jedinečnú prehliadku, kde sa o tom, čo v lese nazbierate, dozviete naviac. Vášniví hubári sa môžu zapojiť aj do súťaže o najväčší počet prinesených druhov húb.

LITERÁRNY PODVEČER S KATARÍNOU GILLEROVOU

3.10. o 16:30, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra´

V stredu podvečer odporúčame zájsť do knižnice nielen milovníkom literatúry. Literárny podvečer s Katarínou Gillerovou bude totiž zaujímavým stretnutím so spisovateľkou, ktorá započne zaujímavú diskusiu. Podujatie bude v úlohe moderátorky sprevádzať známa herečka Barbora Špániková, ktorá prečíta úryvky z diel autorky.

NA VRCHÁRSKOM CHODNÍKU

3.10 o 17:30, Stará radnica Zvolen

V Starej radnici sa bude odohrávať jeden zo série kultúrnych večerov s piesňami a slovom, na ktorom Žiarislav predstaví novú knihu „Na vrchárskom chodníku“.

JESENNÉ RENDEZVOUS

4.10 o 17:30, Zvolenský zámok

Prvý koncert v školskom roku 2018/19, v ktorom sa vám predstavia: žiačky IV.ročníka Súkromného konzervatória s Pergolesiho Stabat Mater, spevácky zbor Pink Harmony, žiaci SZUŠ a veselou bodkou za ich vystúpeniami bude Cigánsky bašável.

UDÝCHANÁ ROZPRÁVKA

5. októbra o 18,00, Miniamfiteáter Parku J. D. Matejovie

Poučný príbeh jednej dychovky pre všetkých malých Zvolenčanov. Od 19:00 bude pokračovať tanečná zábava pre všetkých. O zábavu sa postará Dychová hudba Selčianka.

HKM ZVOLEN vs. MAC BUDAPEŠŤ

5.10 o 18:00, Zimný štadión

Atmosféru piatkového večera vo Zvolene rozhodne vylepší hokejový zápas, na ktorý sa tešia nielen fanúšikovia tohto akčného športu. Proti domácemu tímu HKM Zvolen bude stáť tentokrát zahraničný súper z Budapešti.

LEE & EMILY BIDGOOD

6.10 o 19:00, Stará radnica Zvolen

V sobotu zavíta do Zvolena pravá americká muzika. V priestoroch Starej radnice vás svojim country roztancuje kapela, ktorá prišla za nami až z ďalekého Tenessee.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Jeseň vo Zvolene
18
Galéria
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM