Správy Samospráva

Kúpele Sliač sa dočkali podpory. Pri obnove sa môžu spoľahnúť na krajských poslancov

Široká verejnosť podľa slov krajského poslanca už desiatky rokov so znepokojením sleduje úpadok tohto kúpeľného miesta, ktoré je niekoľko rokov opätovne v majetku Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Kúpele Sliač sa dočkali podpory. Pri obnove sa môžu spoľahnúť na krajských poslancov
Zdroj: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla

Krajskí poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na ostatnom zasadnutí vyjadrili podporu pri realizácii zámeru prípravy investičných aktivít v spoločnosti Kúpele Sliač a chcú participovať na obnove a rozvoji kúpeľov v oblastiach, ktoré prislúchajú kompetenciám BBSK.

Unikátne kúpele

Kúpele Sliač sú historický významné a unikátne kúpele s jedinečnou liečivou vodou vzácneho zloženia, ktorá pomáha najmä pri liečbe srdcovo-cievnych ochorení a zároveň pri ochoreniach pohybového aparátu, ženských ochoreniach a liečbe pacientov po prekonaní onkologických ťažkostí.

„Ich význam a dosah je nielen pre kúpeľných hostí a rozvoj turizmu, ale i obyvateľov celého regiónu, ktorí územie navštevujú. Široká verejnosť už desiatky rokov so znepokojením sleduje úpadok tohto kúpeľného miesta, ktoré je niekoľko rokov opätovne v majetku Slovenskej republiky a s nádejou sledujeme prípravný proces obnovy kúpeľov. Realizáciu projektu považujeme za prínos pre celú krajinu, a o to viac pre náš kraj,“ konštatoval krajský poslanec Martin Turčan, predkladateľ uznesenia.

Viac o zámere obnovy kúpeľov sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM