Marcel Páleš Rôzne

Kuriozitka pri ceste v Bystrici: Tejto dopravnej značke do úsmevu veľmi nie je :)

Smajlíky, alebo takzvané emotikony sú dnes populárne nielen na sociálnych sieťach, ale nájdete ich dokonca aj v dopravných značeniach. Jednu takúto kuriozitu pri troche fantázie môžete vidieť aj v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozitka pri ceste v Bystrici: Tejto dopravnej značke do úsmevu veľmi nie je :)
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Dopravné značenie v podobe smajlíka sa nachádza na Štiavničkách, a to v tesnej blízkosti futbalového štadióna. Značka vodičom signalizuje križovatku s jednou hlavnou a dvomi vedľajšími cestami. No ľuďom silno pripomína známu emotikonu, používanú pri esmeskách či na sociálnych sietiach.

Smutný smajlík, veselá nálada

Síce toto dopravné značenie pripomína smutnú tvár, odpovede opýtaných, ktorí išli okolo, značia, našťastie, o opačnej nálade. „Nie, kdeže! Nemá to na mňa vplyv. Ja mám dobrú náladu takmer vždy!“ vyslovil spokojný pán Zdenko (45) a na dôkaz sa aj zoširoka usmial.

„Áno, pripomína to smutného smajlíka, ale ja mám náladu skôr podobnú tomuto dnešnému počasiu. Takú slniečkovú,“ prezradila nám pani Zuzana (38).

Mladým je smajlík dôverne známy

Opýtali sme sa aj mladých, či podobne ako dospelí vidia v dopravnom značení niečo známe. Ich reakcie boli jednoznačné a okamžite v značke rozpoznali smutného smajlíka. „Smutný smájl! Presne! Je to smutný smájl!“ reagoval Michal (11) a ukazoval rukou na dopravné značenie, potešený z toho, že čo v nej našiel.

Ďalší dvanásťročný chlapec nám dokonca pod dopravnou značkou aj zapózoval, aby ukázal, že má na tvári úsmev, teda opačnú náladu, akú pripomína zachmúrený smajlík na dopravnom značení. Bystričania sú podľa všetkého dnes veľmi spokojní a ani náhodné smutné smajlíky ich od dobrej nálady neodrádzajú. :)

Pozrite si fotogalériu!

Kuriozitka pri ceste v Bystrici: Smajlíková dopravná značka
12
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM