Jakub Forgács Krimi

KURIÓZNA krádež na Slovensku: Nemeckej armáde zmizli TRI vojenské kontajnery

Ako sa vôbec mohlo stať niečo také!? Vojaci pri pravidelnej kontrole vagónov odstavených v Badíne zistili, že im chýbajú tri vojenské kontajnery.

Ilustračný obrázok k článku KURIÓZNA krádež na Slovensku: Nemeckej armáde zmizli TRI vojenské kontajnery
Zdroj: TASR/Jaroslav Hric

Tri vojenské kontajnery patriace nemeckej jednotke ukradli v utorok z vagónov odstavených v Badíne medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Čo v nich bolo?

„Prvotné informácie, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach a údajne pochádzali z armádneho prostredia, tvrdili, že išlo o navádzacie zariadenie z raketového systému Patriot, ktoré spoza plota na základni Sliač ukradli s pomocou nákladného auta s hydraulickým ramenom,“ píše portál s tým, že minister obrany Jaroslav Naď to označil za hoax.  

„Nemci pri pravidelnej kontrole vagónov odstavených v Badíne zistili, že im chýbajú tri vojenské kontajnery. Hneď to nahlásili vojenskej polícii a keďže išlo o civilný priestor, vyšetrovanie prenechali civilnej polícii. V kontajneroch sa nenachádzal žiadny vojenský materiál ani munícia, tieto informácie sa nezakladajú na pravde rovnako ako tie, že to bolo na základni na Sliači. Dva kontajnery boli prázdne a v jednom bol stavebný materiál, lešenie a rebríky,“ uviedol Naď pre tvnoviny.sk.

Polícia koná

Minister podľa portálu spomenul, že páchateľa vypátrali v ten istý deň a kontajnery sa vrátili nemeckej jednotke. „Naď dodal, že polícia teraz vyšetruje už iba to, či zlodej kradol na vlastnú päsť alebo to bolo na objednávku ďalšej osoby,“ píšu tvnoviny.sk.

To, že skutočne došlo ku krádeži kontajnerov, potvrdila pre tvnoviny.sk aj polícia, no ďalšie informácie neposkytla. „Môžeme potvrdiť, že sme v tejto veci prijali trestné oznámenie, polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Vzhľadom na procesné úkony polícia teraz nebude poskytovať žiadne podrobnejšie informácie,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM