Martin Károly Rôzne

Ľad v centre mesta už vychutnávajú prví korčuliari

V utorok 13. decembra privítala mobilná ľadová plocha, ktorú dal zvolenský magistrát vybudovať v areáli Základnej školy na Hrnčiarskej ulici vo Zvolene, prvých korčuliarov.

Aj keď nás v minulých dňoch trochu potrápilo počasie, najmä oteplenie, podarilo sa nám pripraviť kvalitný ľad, ktorý vydrží nápor korčuliarov. Dnes sa o tom presvedčili prví vychutnávači pohybu na čerstvom vzduchu s korčuľami na nohách,“ povedal pre portál Zvolen24 vedúci prevádzky Marián Šanta. A naozaj, na ľadovej ploche je už živo. Pre vyššie teploty musí byť síce zapnutý stroj na chladenie, ale hluk, ktorý vydáva, korčuliari ani nevnímajú. A stridží deň, 13. december, pokladajú – kvôli možnosti korčuľovať sa – za šťastný.

Od dnes bude plocha k dispozícii verejnosti každý deň od 8. hodiny ráno do 17. hodiny – samozrejme bez platenia – večerné hodiny sú zasa vyhradené amatérskym hokejistom. Tí tiež každoročne využívajú možnosť zahrať si hokej len tak, pre radosť. Pravda, v ich prípade už pobyt na ľade stojí nejaké to euro.

Verejné korčuľovanie na mobilnej ľadovej ploche má vo Zvolene tradíciu od roku 2002. Hlavnými iniciátormi jej zriadenia boli vtedajší primátor Vladimír Maňka a poslanec mestského zastupiteľstva Andrej Finďo. V prvých rokoch bola plocha umiestnená na Námestí SNP pri katolíckom kostole, v ostatných rokoch sa presunula na terajšie miesto, ktoré tiež patrí do širšieho centra mesta. Obslužný tím tvorí deväť chlapov, ktorí sa o ľad i okolie plochy starajú vo dne v noci. V závislosti od počasia by mala prevádzka trvať do marca budúceho roka.

Text, foto a video: Martin Mázor

Ľad v centre mesta už vychutnávajú prví korčuliari
1
Galéria
Ladova plocha ZV
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM