Stanislav Černák Rôzne

Lákanie na Zvolenský zámok, čo stojí za pozornosť: Počuli ste už o tomto celoročnom vstupe zadarmo?

Zaujímavá informácia pre milovníkov umenia. Pri príležitosti 45. výročia sprístupnenia expozícií Slovenskej národnej galérie (SNG) na Zvolenskom zámku je prichystaná pre ľudí vo vskutku zaujímavá novinka!

Ilustračný obrázok k článku Lákanie na Zvolenský zámok, čo stojí za pozornosť: Počuli ste už o tomto celoročnom vstupe zadarmo?
Zdroj: Dnes24.sk

Presne v sobotu 13. septembra to bolo 45 rokov, čo Slovenská národná galéria sprístupnila na Zvolenskom zámku návštevníkom svoje expozície. „Pri tejto príležitosti sme zverejnili informáciu, že obyvatelia s trvalým pobytom na území mesta Zvolen majú zadarmo celoročný vstup do Zvolenského zámku, v ktorom sídlia expozície SNG,“ informoval Tomáš Kršňák z SNG – Zvolenský zámok.

Ako ďalej Kršňák uviedol, rozhodli sa tento krok urobiť z jednoduchého dôvodu. „Veľa Zvolenčanov zámok pozná len z jeho exteriéru, pričom vo vnútri skrýva určite najbohatšiu zbierku výtvarného umenia na Slovensku. Veríme, že tento krok posmelí Zvolenčanov, aby spoznali a navštívili svoju najzachovalejšiu národnú kultúrnu pamiatku, ktorá im leží priamo na dlani, v centre mesta,“ doplnil.

Okrem toho netreba zabúdať ani na tradičné štvrtkové podujatia pripravené pre verejnosť nazvané Večer s umením, kde sa milovníci umenia môžu tešiť na kurátorské výklady k expozíciám. Začína sa už vo štvrtok, témou je gotická maľba, jej štýl, materiál a technológie. O výklad sa postarajú Dušan Buran a Veronika Gabčová.

Foto: ilustračné (SNG Zvolen)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM