Stanislav Černák Správy

Last moment v Očovej: Pozrite si, kedy sa nový starosta ujme svojej funkcie...

Zasadnutie ustanovujúceho zastupiteľstva v Očovej si ponechali na posledný možný termín. Teda na dnes. Jaroslava Dominika oficiálne vystrieda vo funkcii starostu Ján Senko.

Ilustračný obrázok k článku Last moment v Očovej:  Pozrite si, kedy sa nový starosta ujme svojej funkcie...
Zdroj: TASR

Jednou z mála obcí Banskobystrického kraja, ktorej predošlé vedenie ponechalo zvolanie ustanovujúceho zastupiteľstva na posledný možný termín, je Očová. Nový starosta, ktorým sa v tejto podpolianskej dedine stal poslanec Národnej rady SR Ján Senko (Smer-SD), sa ujme svojej funkcie dnes o 18:00.

Podľa programu bude po sľube starostu a poslancov nové zastupiteľstvo okrem iného schvaľovať zriadenie komisií obecného zastupiteľstva a voliť ich predsedov a členov. Poslanci by tiež mali na návrh nového starostu poveriť jedného zo svojich radov na výkon funkcie zástupcu starostu.

V programe zastupiteľstva je tiež poverovanie poslancov, pred ktorými je možné urobiť vyhlásenie o uzavretí manželstva a tiež schválenie platu starostu. Nového starostu Senka volilo v Očovej s približne 2500 obyvateľmi 601 ľudí. Jeho najväčší konkurent a predošlý starosta Jaroslav Dominik dostal hlasy 182 voličov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM